Рецепт Плов з салом фото

Плов з салом
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Мал , Сало
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецептів плову безліч. У кожного кулінара свій вірний спосіб приготування цієї страви і свої хитрощі. Хочу вам розповісти свій рецепт смачного, ароматного і ситного плову з салом.

Опис приготування:

Хочу вам розповісти, як приготувати плов з салом, який готується неймовірно просто, досить швидко і завжди виходить апетитним, ароматним, живильним і ситним. Розсипчастий і ароматний плов з салом прекрасно підійде для хорошого обіду або вечері в колі рідних.

  • Сало - 500 грам (грудинка)
  • Мал - 500 грам (пропарений)
  • Морква - 500 грам
  • Цибуля - 500 грам
  • Часник - 1.5 штуки (головка)
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (для плову - барбарис, куркума)
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - За смаком
плов з салом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Головне правило плову - брати всі інгредієнти в рівних кількостях, тоді вийде надзвичайно смачний плов.
плов з салом - фото крок 2
Для плову з салом візьміть грудинку, вона з прошарками м'яса з салом. Тоді плов буде наваристий і ситний. Грудинку наріжте великими шматочками.
плов з салом - фото крок 3
Моркву наріжте довгою соломкою.
плов з салом - фото крок 4
Цибуля наріжте півкільцями.
плов з салом - фото крок 5
Плов найкраще готувати в казані. На дно налийте трохи олії. Розігрійте його. Додайте два зубчики часнику, прогрейте.
плов з салом - фото крок 6
Дістаньте обсмажений часник, викладіть нарізане сало. Обсмажуйте на сильному вогні, постійно помішуючи.
плов з салом - фото крок 7
Злегка посолити.
плов з салом - фото крок 8
Додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте разом.
плов з салом - фото крок 9
Обсмажуйте постійно помішуючи до золотистого кольору цибулі.
плов з салом - фото крок 10
Додайте моркву, обсмажуйте далі все разом.
плов з салом - фото крок 11
Посипте злегка сіллю, спеціями. Зіру потріть в руках і додайте в плов.
плов з салом - фото крок 12
Для того, щоб плов був розсипчастий, рис перед його засипанням в казан необхідно промити від крохмалю в кип'яченої воді кілька разів! Мал вийде розсипчастим. При цьому не важливо який рис ви будете використовувати, тому як липуча рис стає саме через високу кількість крохмалю. Однак, краще використовувати пропарений рис. Насипте зверху рис.
плов з салом - фото крок 13
Влийте окропу стільки, щоб він покривав рис вище на 2 см. Або в співвідношенні 1 частина рису, 2 частини води. В даному випадку - 2 склянки рису, 4 склянки окропу.
плов з салом - фото крок 14
У часнику зріжте денце.
плов з салом - фото крок 15
Плов сіль, додайте часник, доведіть до кипіння.
плов з салом - фото крок 16
Варіть плов на повільному вогні під закритою кришкою до готовності. Час приготування 25-30 хвилин.
плов з салом - фото крок 17
Плов перемішайте.
плов з салом - фото крок 18
Подавайте плов до столу гарячим.
плов з салом - фото крок 19
Смачного!

Схожі рецепти