Плов з салом
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів плову безліч. У кожного кулінара свій вірний спосіб приготування цієї страви і свої хитрощі. Хочу вам розповісти свій рецепт смачного, ароматного і ситного плову з салом.
Хочу вам розповісти, як приготувати плов з салом, який готується неймовірно просто, досить швидко і завжди виходить апетитним, ароматним, живильним і ситним. Розсипчастий і ароматний плов з салом прекрасно підійде для хорошого обіду або вечері в колі рідних.
- Сало - 500 грам (грудинка)
- Мал - 500 грам (пропарений)
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 500 грам
- Часник - 1.5 штуки (головка)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для плову - барбарис, куркума)
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Головне правило плову - брати всі інгредієнти в рівних кількостях, тоді вийде надзвичайно смачний плов.
Для плову з салом візьміть грудинку, вона з прошарками м'яса з салом. Тоді плов буде наваристий і ситний. Грудинку наріжте великими шматочками.
Моркву наріжте довгою соломкою.
Цибуля наріжте півкільцями.
Плов найкраще готувати в казані. На дно налийте трохи олії. Розігрійте його. Додайте два зубчики часнику, прогрейте.
Дістаньте обсмажений часник, викладіть нарізане сало. Обсмажуйте на сильному вогні, постійно помішуючи.
Злегка посолити.
Додайте нарізану цибулю. Обсмажуйте разом.
Обсмажуйте постійно помішуючи до золотистого кольору цибулі.
Додайте моркву, обсмажуйте далі все разом.
Посипте злегка сіллю, спеціями. Зіру потріть в руках і додайте в плов.
Для того, щоб плов був розсипчастий, рис перед його засипанням в казан необхідно промити від крохмалю в кип'яченої воді кілька разів! Мал вийде розсипчастим. При цьому не важливо який рис ви будете використовувати, тому як липуча рис стає саме через високу кількість крохмалю. Однак, краще використовувати пропарений рис. Насипте зверху рис.
Влийте окропу стільки, щоб він покривав рис вище на 2 см. Або в співвідношенні 1 частина рису, 2 частини води. В даному випадку - 2 склянки рису, 4 склянки окропу.
У часнику зріжте денце.
Плов сіль, додайте часник, доведіть до кипіння.
Варіть плов на повільному вогні під закритою кришкою до готовності. Час приготування 25-30 хвилин.
Плов перемішайте.
Подавайте плов до столу гарячим.
Смачного!