Рецепт Плов з родзинками фото

Плов з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
М'ясо, Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Баранина, Мал, Ізюм
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Плов

Пропоную вам класичний рецепт плову з родзинками - це традиційне блюдо узбецької кухні володіє таким карколомним смаком і ароматом, що неодмінно вам сподобається!

Плов з родзинками по праву називають "бухарским", хоча в древньої Бухарі, звідки прийшов до нас цей чудовий рецепт, у нього інше прізвисько - "любов-мережу & Quot. Готують це багате, ситне і красиве блюдо як за винятковими свят і важливих подій - за приготування плову на багатолюдних збіговиськах відповідають спеціальні майстри, "майстер" - так і вдома, для відносно вузького сімейного кола. І в тому, і в іншому випадку в плов обов'язково додається родзинки, причому не аби який, а виключно киш-миш і, бажано, сорту "саяго" (тобто, з висушеного в тіні винограду). Його солодкі ноти і чудовий аромат надають плову такий своєрідний смак, що сплутати бухарський плов з будь-яким іншим просто неможливо.

Дізнавшись, як приготувати плов з родзинками, я вирішила поділитися цим рецептом з вами - результат вам сподобається, ручаюсь!

  • М'ясо - 1 кілограм (найкраще баранина, але можна використовувати яловичину, свинину, телятину)
  • Мал - 1 кілограм
  • Олія - 1, 5 склянки (найкраще кунжутне. Але й інше рослинне підійде)
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Ізюм (кіс-миша) - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Зіра (кмин) - За смаком
  • Куркума - За смаком
  • Шафран - За смаком
  • Чорний перець мелений - За смаком
плов з родзинками - фото крок 1
М'ясо промити, обсушити нарізати великими плоскими шматками (приблизно по 150 г кожен).
плов з родзинками - фото крок 2
Цибулю нарізати півкільцями. На дно невеликої каструлі укложіть половину цибулі, потім м'ясо і лук. Залити 2-3 склянками чистої холодної води і поставити на вогонь. Дати закипіти, зняти піну, варити на повільному вогні під закритою кришкою хвилин 40-50.
плов з родзинками - фото крок 3
Мал відварити у великій кількості киплячої солоної води. Хв 5 до готовності відкинути на друшляк - рис повинен залишитися злегка недовареним.
плов з родзинками - фото крок 4
Морква нарізати тонкою соломкою.
плов з родзинками - фото крок 5
Шафран залити гарячою водою (з 1 чайну ложку - приблизно півсклянки).
плов з родзинками - фото крок 6
На дно казана укласти шматки м'яса, виливаємо пару стаканів бульйону, в якому воно варилося. Потім - морква, спеції і родзинки. Слідом рівномірно розподіляємо рис, солимо, закриваємо кришкою. Даємо закипіти і готуємо на повільному вогні хвилин 40-45. Кришку під час приготування не відкривати (якщо вона прилягає не дуже герметично - вкутуємо казан рушником).
плов з родзинками - фото крок 7
Спробувати рис - якщо він майже готовий, поставити на вогонь сковороду з маслом і, коли воно закипить, обдати поверхню рису.
плов з родзинками - фото крок 8
Обережно перемішати рис, намагаючись не потривожити шар моркви, влити настій шафрану. Знову перемішати рис і залишити під кришкою на вогні ще на 10 хвилин.
Готовий плов ні в якому разі не перемішувати - спочатку на плоске блюдо викласти рис, потім моркву і родзинки, а зверху м'ясо.
Якщо ви все зробили правильно, то плов повинен вийти розсипчастим, строкатим (одні рисинки білі, інші - жовті від шафрану), пахучим і жахливо смачним! ;) Подавайте його з міцним чаєм - це краще доповнення до плову з родзинками по-бухарски. Смачного!

Схожі рецепти