Плов з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам класичний рецепт плову з родзинками - це традиційне блюдо узбецької кухні володіє таким карколомним смаком і ароматом, що неодмінно вам сподобається!
Плов з родзинками по праву називають "бухарским", хоча в древньої Бухарі, звідки прийшов до нас цей чудовий рецепт, у нього інше прізвисько - "любов-мережу & Quot. Готують це багате, ситне і красиве блюдо як за винятковими свят і важливих подій - за приготування плову на багатолюдних збіговиськах відповідають спеціальні майстри, "майстер" - так і вдома, для відносно вузького сімейного кола. І в тому, і в іншому випадку в плов обов'язково додається родзинки, причому не аби який, а виключно киш-миш і, бажано, сорту "саяго" (тобто, з висушеного в тіні винограду). Його солодкі ноти і чудовий аромат надають плову такий своєрідний смак, що сплутати бухарський плов з будь-яким іншим просто неможливо.
Дізнавшись, як приготувати плов з родзинками, я вирішила поділитися цим рецептом з вами - результат вам сподобається, ручаюсь!
- М'ясо - 1 кілограм (найкраще баранина, але можна використовувати яловичину, свинину, телятину)
- Мал - 1 кілограм
- Олія - 1, 5 склянки (найкраще кунжутне. Але й інше рослинне підійде)
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Ізюм (кіс-миша) - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Зіра (кмин) - За смаком
- Куркума - За смаком
- Шафран - За смаком
- Чорний перець мелений - За смаком
Готовий плов ні в якому разі не перемішувати - спочатку на плоске блюдо викласти рис, потім моркву і родзинки, а зверху м'ясо.
Якщо ви все зробили правильно, то плов повинен вийти розсипчастим, строкатим (одні рисинки білі, інші - жовті від шафрану), пахучим і жахливо смачним! ;) Подавайте його з міцним чаєм - це краще доповнення до плову з родзинками по-бухарски. Смачного!