Рецепт Плов з кролика фото

Плов з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо , Кролик , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

З м'яса кролика до вечері можна зробити чудовий плов, дуже смачний і ситний. Кожен раз я і всі мої домашні їмо це приголомшливе блюдо з превеликим задоволенням, спробуйте і ви такий плов.

Опис приготування:

Взагалі, м'ясо кролика в інших стравах я використовую не надто часто, але такий плов з кролика в домашніх умовах іноді роблю, адже це блюдо в нашій родині люблять абсолютно всі. Мені здається, що з таким м'ясом плов виходить навіть смачніше ніж з бараниною або яловичиною, бо так смак у нього виходить більш м'який і ніжний - це моя особиста думка. А оскільки рецепт приготування плову з кролика такий же легкий і простий, як і традиційний, я рекомендую вам приготувати цю страву найближчим часом, сподіваюся, що такий плов вам сподобається.

  • М'ясо кролика - 3 кілограма
  • Мал - 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1, 5 кілограма
  • Морква - 1, 5 кілограма
  • Голівка часнику - 2 штуки
  • Стебла петрушки - 70-80 грам
  • Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
  • Спеції - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
плов з кролика - фото крок 1
Для початку ми ретельно промиваємо рис і заливаємо його водою (з 4/5 частини), залишаємо рис на пару годин.
плов з кролика - фото крок 2
Чистимо овочі і нарізаємо цибулю на невеликі шматочки, а морква ріжемо брусками.
плов з кролика - фото крок 3
З головок часнику знімаємо верхній шар лушпиння, нарізаємо 1-1, 5 цибулини кільцями, а стебла петрушки перев'язуємо нитками.
плов з кролика - фото крок 4
Кролятину ретельно промиваємо, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо його на невеликі шматочки.
плов з кролика - фото крок 5
Казань (або іншу товстостінну посуд) наливаємо рослинне масло і нагріваємо його, викладаємо в масло нарізану кільцями ріпчасту цибулю.
плов з кролика - фото крок 6
Смажимо цибулю до тих пір, поки він не стане темно коричневого кольору, потім акуратно витягаємо його з казана і викидаємо.
плов з кролика - фото крок 7
Після цього відправляємо в казан кролятину, посипаємо її спеціями, солимо і смажимо м'ясо протягом 15-20 хвилин.
плов з кролика - фото крок 8
Потім відсуваємо крольцатіну до країв, щоб в центрі було порожнє місце, на м'ясо викладаємо шар нарізаної цибулі.
плов з кролика - фото крок 9
Зверху на цибулю кладемо нарізану моркву, намагаємося при цьому розкладати все по боках, центр залишаючи порожнім.
плов з кролика - фото крок 10
Таким же чином з боків викладаємо рівним шаром попередньо замочений рис, в центр опускаємо стебла петрушки і головки часнику.
плов з кролика - фото крок 11
Заливаємо в отвір посередині воду так, щоб вона повністю накривала рис, при необхідності додаємо сіль. Накриваємо казан кришкою і готуємо плов на повільному вогні протягом години, якщо вода википить раніше, влийте ще трохи.
плов з кролика - фото крок 12
Після закінчення часу знімаємо казан з вогню і ще 10 хвилин тримаємо плов під кришкою, потім відкриваємо її і перемішуємо вміст казана. Приємного все апетиту!

Схожі рецепти