Рецепт Плов з кальмарами фото

Плов з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Крупи, Мал, Довгозерний рис, Кальмари
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Романтична вечеря, Святковий обід
Гарячі страви, Плов

Захотілося урізноманітнити раціон? Чому б не впізнати, як приготувати плов з кальмарами, - незвичайне, ситне і з насиченим смаком блюдо припаде до душі всім, а заради цього можна і витратитися.

Плов з кальмарами в домашніх умовах у мене виходить завжди дуже різним, - я часто експериментую зі спеціями і овочами в складі, але головне, що завжди виходить смачно, а якщо враховувати, що кальмари при гасінні часто стають схожими на гуму, то це велика рідкість - згасити кальмари соковитими і м'якими. Тому від душі рекомендую цей класичний рецепт плову з кальмарами!

1. Рис промиваємо, і залишаємо у воді трохи постояти.

2. Тим часом гріємо сковороду з рослинним маслом, і обсмажуємо на ній спочатку дрібно нашатковану цибулю, а потім, коли цибуля стане прозорою, додамо до нього також морквину, нашатковану тонкою соломкою. Посипаємо овочі обраними приправами, і тушкуємо під кришкою до готовності моркви.

3. А тим часом займемося кальмарами. Якщо тушки у вас були заморожені, размораживаем, а рідина, що виділилася, додамо до овочевої зажарки.

4. Готуємо горщик, або просто глибоку товстостінну каструлю, нарізаємо кальмари, як вам подобається, і викладаємо їх на дно.

5. Наступним шаром викладаємо овочеву зажарку разом із залишками масла.

6. І вже зверху щільним шаром викладаємо рис, який до цього часу повинен вже трохи збільшитися в розмірах і стати білим. Встромляємо в нього в декількох місцях зубки часнику.

7. Акуратно заливаємо вміст горщика водою трохи вище рівня рису, і під кришкою відправимо в розігріту духовку на півгодини.

Як тільки рис вже буде повністю готовий, перемішуємо наш оригінальний плов і можна подавати! Аромат і смак неймовірні! І навіть ті, хто байдуже ставляться до морепродуктів, зазвичай в захваті від такого рецепта приготування плову з кальмарами, - він анітрохи не віддає рибою, і виходить дуже насиченим і ситним при малій кількості жиру. Подавайте такий плов як окрему страву, посипавши зеленню, і доповнивши овочевим салатом. Приємного апетиту


  • Мал - 1 Склянка
  • Тушки кальмарів - 3 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Цибуля - 3 штуки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Куркума - 1 щіпка
  • Барбарис - 1 щіпка
Плов з кальмарами в домашніх умовах у мене виходить завжди дуже різним, - я часто експериментую зі спеціями і овочами в складі, але головне, що завжди виходить смачно, а якщо враховувати, що кальмари при гасінні часто стають схожими на гуму, то це велика рідкість - згасити кальмари соковитими і м'якими. Тому від душі рекомендую цей класичний рецепт плову з кальмарами!

1. Рис промиваємо, і залишаємо у воді трохи постояти.

2. Тим часом гріємо сковороду з рослинним маслом, і обсмажуємо на ній спочатку дрібно нашатковану цибулю, а потім, коли цибуля стане прозорою, додамо до нього також морквину, нашатковану тонкою соломкою. Посипаємо овочі обраними приправами, і тушкуємо під кришкою до готовності моркви.

3. А тим часом займемося кальмарами. Якщо тушки у вас були заморожені, размораживаем, а рідина, що виділилася, додамо до овочевої зажарки.

4. Готуємо горщик, або просто глибоку товстостінну каструлю, нарізаємо кальмари, як вам подобається, і викладаємо їх на дно.

5. Наступним шаром викладаємо овочеву зажарку разом із залишками масла.

6. І вже зверху щільним шаром викладаємо рис, який до цього часу повинен вже трохи збільшитися в розмірах і стати білим. Встромляємо в нього в декількох місцях зубки часнику.

7. Акуратно заливаємо вміст горщика водою трохи вище рівня рису, і під кришкою відправимо в розігріту духовку на півгодини.

Як тільки рис вже буде повністю готовий, перемішуємо наш оригінальний плов і можна подавати! Аромат і смак неймовірні! І навіть ті, хто байдуже ставляться до морепродуктів, зазвичай в захваті від такого рецепта приготування плову з кальмарами, - він анітрохи не віддає рибою, і виходить дуже насиченим і ситним при малій кількості жиру. Подавайте такий плов як окрему страву, посипавши зеленню, і доповнивши овочевим салатом. Приємного апетиту

Схожі рецепти