Плов з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося урізноманітнити раціон? Чому б не впізнати, як приготувати плов з кальмарами, - незвичайне, ситне і з насиченим смаком блюдо припаде до душі всім, а заради цього можна і витратитися.
Плов з кальмарами в домашніх умовах у мене виходить завжди дуже різним, - я часто експериментую зі спеціями і овочами в складі, але головне, що завжди виходить смачно, а якщо враховувати, що кальмари при гасінні часто стають схожими на гуму, то це велика рідкість - згасити кальмари соковитими і м'якими. Тому від душі рекомендую цей класичний рецепт плову з кальмарами!
1. Рис промиваємо, і залишаємо у воді трохи постояти.
2. Тим часом гріємо сковороду з рослинним маслом, і обсмажуємо на ній спочатку дрібно нашатковану цибулю, а потім, коли цибуля стане прозорою, додамо до нього також морквину, нашатковану тонкою соломкою. Посипаємо овочі обраними приправами, і тушкуємо під кришкою до готовності моркви.
3. А тим часом займемося кальмарами. Якщо тушки у вас були заморожені, размораживаем, а рідина, що виділилася, додамо до овочевої зажарки.
4. Готуємо горщик, або просто глибоку товстостінну каструлю, нарізаємо кальмари, як вам подобається, і викладаємо їх на дно.
5. Наступним шаром викладаємо овочеву зажарку разом із залишками масла.
6. І вже зверху щільним шаром викладаємо рис, який до цього часу повинен вже трохи збільшитися в розмірах і стати білим. Встромляємо в нього в декількох місцях зубки часнику.
7. Акуратно заливаємо вміст горщика водою трохи вище рівня рису, і під кришкою відправимо в розігріту духовку на півгодини.
Як тільки рис вже буде повністю готовий, перемішуємо наш оригінальний плов і можна подавати! Аромат і смак неймовірні! І навіть ті, хто байдуже ставляться до морепродуктів, зазвичай в захваті від такого рецепта приготування плову з кальмарами, - він анітрохи не віддає рибою, і виходить дуже насиченим і ситним при малій кількості жиру. Подавайте такий плов як окрему страву, посипавши зеленню, і доповнивши овочевим салатом. Приємного апетиту
- Мал - 1 Склянка
- Тушки кальмарів - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Куркума - 1 щіпка
- Барбарис - 1 щіпка
1. Рис промиваємо, і залишаємо у воді трохи постояти.
2. Тим часом гріємо сковороду з рослинним маслом, і обсмажуємо на ній спочатку дрібно нашатковану цибулю, а потім, коли цибуля стане прозорою, додамо до нього також морквину, нашатковану тонкою соломкою. Посипаємо овочі обраними приправами, і тушкуємо під кришкою до готовності моркви.
3. А тим часом займемося кальмарами. Якщо тушки у вас були заморожені, размораживаем, а рідина, що виділилася, додамо до овочевої зажарки.
4. Готуємо горщик, або просто глибоку товстостінну каструлю, нарізаємо кальмари, як вам подобається, і викладаємо їх на дно.
5. Наступним шаром викладаємо овочеву зажарку разом із залишками масла.
6. І вже зверху щільним шаром викладаємо рис, який до цього часу повинен вже трохи збільшитися в розмірах і стати білим. Встромляємо в нього в декількох місцях зубки часнику.
7. Акуратно заливаємо вміст горщика водою трохи вище рівня рису, і під кришкою відправимо в розігріту духовку на півгодини.
Як тільки рис вже буде повністю готовий, перемішуємо наш оригінальний плов і можна подавати! Аромат і смак неймовірні! І навіть ті, хто байдуже ставляться до морепродуктів, зазвичай в захваті від такого рецепта приготування плову з кальмарами, - він анітрохи не віддає рибою, і виходить дуже насиченим і ситним при малій кількості жиру. Подавайте такий плов як окрему страву, посипавши зеленню, і доповнивши овочевим салатом. Приємного апетиту