Плов з булгура
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, але в той же час дуже поживний гарнір, який найчастіше подають до м'яса. Спробуйте приготувати плов з булгура - можливо, це блюдо стане вашим улюбленим.
Готують блюдо з м'ясом, овочами і навіть з каштанами. Я пропоную не відходити від традицій і зробити класичний варіант з яловичиною. За правилами він повинен бути гострий, але якщо ви не любите багато гостроти в їжі - робіть все за смаком і обмежте додавання перцю.
- Сало - 150 грам
- Яловичина - 500 грам
- Морква - 4 штуки
- Манна крупа - 500 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Помідор - 4 штуки
- Часник - 1 штука
- Приправи та сіль - За смаком
1. Хотіла б запропонувати класичний рецепт плову з булгура. Для початку потрібно розтопити жир. Я нарізала Курдючей жир кубиком і кидала його в казан на вогонь.
2. Яловичину різала кубиками, але меншого розміру. Поки обсмажується в казані м'ясо, нарізала цибулю і додала його практично в самому кінці смаження м'яса.
3. Після цього я нарізала соломкою моркву і також пересмажила її разом з м'ясом, цибулею і жиром в казані. Потім потрібно додати трохи води і часник, протушкувати все деякий час (хвилин 15).
4. Рекомендую тим часом нарізати салат: помідори і цибулю півкільцями, а зелень петрушки і кіндзи більш дрібно. Посоліть і залиште в глибокій тарілці.
5. Далі вимийте булгур і викладіть в казан, розрівнявши по поверхні рівномірно. Я це роблю шумівкою. Залийте все гарячою водою, щоб вона на 1 см стала вище поверхні. Зменшіть вогонь і тушкуйте близько півгодини під закритою кришкою. Після - перемішайте і приберіть часник.
6. От і все, плов з булгура в домашніх умовах готовий! Подавати його потрібно гарячим на тарілці, прикрасивши зеленню і свіжими овочами.