Плов з баранини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - класичний рецепт плову з баранини в мультиварці. Так він виходить дуже соковитим, адже готується в своєму ж соку, і рис ніколи не буде "дерев'яним" . Блюдо для особливих випадків!
Зараз я розповім вам, як приготувати плов з баранини в мультиварці, так як на мою думку, це кращий варіант приготування. Звичайно, таким чином ми трохи відійдемо від канонічного варіанту готування в казанку, але ж по суті в казанку плов готують саме для рівномірного поширення тепла, і для того, щоб сік від м'яса нікуди не випарувався. А все те ж саме ми отримуємо і готуючи в мультиварці, так що сумніви в сторону, за цим рецептом приготування плов з баранини в мультиварці вийде нітрохи не гірше традиційного.
1. Для початку баранину дістаємо розморожувати, і займемося поки овочами. Цибуля подрібнюємо довільно, а морквину нарізаємо дрібною соломкою.
2. М'ясо нарізаємо кубиками, і відправляємо його на сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення скоринки, після чого закидаємо цибулю, а коли він стане прозорим, то і морква. Ретельно обсмажити, і відставити поки в сторонку.
3. Ківш мультиварки змащуємо трохи рослинним маслом, і викладаємо на дно наш зірвак (так традиційно називають обсмажену з овочами баранину) разом із залишками масла зі сковороди.
4. Засипаємо зверху промитий рис, а поверх нього всипаємо сіль, порубаний часник, перець і приправи для плову. Також можна додати барбарис і дрібно нарізану зелень.
5. Заливаємо акуратно воду трохи вище рівня рису. Додаємо рослинне масло, закриваємо кришкою, і закінчив, виставивши в режим "плов" або "гасіння" .
Як тільки плов приготується, перемішайте його, і можна подавати на стіл. Ви здивуєтеся, наскільки м'якою може бути баранина, і соковитим - Мал, приготовані за цим простим рецептом плову з баранини в мультиварці. Думаю, таким пловом можна пригощати навіть знавців і гурманів, адже він нічим не відрізняється від традиційного, ось тільки час здорово економить Подавайте, прикрасивши зеленню, з найкращим червоним вином. Смачного!
- Мал - 2 склянки
- Баранина - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Приправа для плову - 1 Чайна ложка
1. Для початку баранину дістаємо розморожувати, і займемося поки овочами. Цибуля подрібнюємо довільно, а морквину нарізаємо дрібною соломкою.
2. М'ясо нарізаємо кубиками, і відправляємо його на сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення скоринки, після чого закидаємо цибулю, а коли він стане прозорим, то і морква. Ретельно обсмажити, і відставити поки в сторонку.
3. Ківш мультиварки змащуємо трохи рослинним маслом, і викладаємо на дно наш зірвак (так традиційно називають обсмажену з овочами баранину) разом із залишками масла зі сковороди.
4. Засипаємо зверху промитий рис, а поверх нього всипаємо сіль, порубаний часник, перець і приправи для плову. Також можна додати барбарис і дрібно нарізану зелень.
5. Заливаємо акуратно воду трохи вище рівня рису. Додаємо рослинне масло, закриваємо кришкою, і закінчив, виставивши в режим "плов" або "гасіння" .
Як тільки плов приготується, перемішайте його, і можна подавати на стіл. Ви здивуєтеся, наскільки м'якою може бути баранина, і соковитим - Мал, приготовані за цим простим рецептом плову з баранини в мультиварці. Думаю, таким пловом можна пригощати навіть знавців і гурманів, адже він нічим не відрізняється від традиційного, ось тільки час здорово економить Подавайте, прикрасивши зеленню, з найкращим червоним вином. Смачного!