Рецепт Плов з баранини в мультиварці фото

Плов з баранини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
М'ясо, Крупи, Баранина, Мал, Довгозерний рис
Святковий обід
Гарячі страви, Плов

До вашої уваги - класичний рецепт плову з баранини в мультиварці. Так він виходить дуже соковитим, адже готується в своєму ж соку, і рис ніколи не буде "дерев'яним" . Блюдо для особливих випадків!

Зараз я розповім вам, як приготувати плов з баранини в мультиварці, так як на мою думку, це кращий варіант приготування. Звичайно, таким чином ми трохи відійдемо від канонічного варіанту готування в казанку, але ж по суті в казанку плов готують саме для рівномірного поширення тепла, і для того, щоб сік від м'яса нікуди не випарувався. А все те ж саме ми отримуємо і готуючи в мультиварці, так що сумніви в сторону, за цим рецептом приготування плов з баранини в мультиварці вийде нітрохи не гірше традиційного.

1. Для початку баранину дістаємо розморожувати, і займемося поки овочами. Цибуля подрібнюємо довільно, а морквину нарізаємо дрібною соломкою.

2. М'ясо нарізаємо кубиками, і відправляємо його на сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення скоринки, після чого закидаємо цибулю, а коли він стане прозорим, то і морква. Ретельно обсмажити, і відставити поки в сторонку.

3. Ківш мультиварки змащуємо трохи рослинним маслом, і викладаємо на дно наш зірвак (так традиційно називають обсмажену з овочами баранину) разом із залишками масла зі сковороди.

4. Засипаємо зверху промитий рис, а поверх нього всипаємо сіль, порубаний часник, перець і приправи для плову. Також можна додати барбарис і дрібно нарізану зелень.

5. Заливаємо акуратно воду трохи вище рівня рису. Додаємо рослинне масло, закриваємо кришкою, і закінчив, виставивши в режим "плов" або "гасіння" .

Як тільки плов приготується, перемішайте його, і можна подавати на стіл. Ви здивуєтеся, наскільки м'якою може бути баранина, і соковитим - Мал, приготовані за цим простим рецептом плову з баранини в мультиварці. Думаю, таким пловом можна пригощати навіть знавців і гурманів, адже він нічим не відрізняється від традиційного, ось тільки час здорово економить Подавайте, прикрасивши зеленню, з найкращим червоним вином. Смачного!


  • Мал - 2 склянки
  • Баранина - 500 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Приправа для плову - 1 Чайна ложка
Зараз я розповім вам, як приготувати плов з баранини в мультиварці, так як на мою думку, це кращий варіант приготування. Звичайно, таким чином ми трохи відійдемо від канонічного варіанту готування в казанку, але ж по суті в казанку плов готують саме для рівномірного поширення тепла, і для того, щоб сік від м'яса нікуди не випарувався. А все те ж саме ми отримуємо і готуючи в мультиварці, так що сумніви в сторону, за цим рецептом приготування плов з баранини в мультиварці вийде нітрохи не гірше традиційного.

1. Для початку баранину дістаємо розморожувати, і займемося поки овочами. Цибуля подрібнюємо довільно, а морквину нарізаємо дрібною соломкою.

2. М'ясо нарізаємо кубиками, і відправляємо його на сковороду з вершковим маслом. Обсмажуємо на сильному вогні до утворення скоринки, після чого закидаємо цибулю, а коли він стане прозорим, то і морква. Ретельно обсмажити, і відставити поки в сторонку.

3. Ківш мультиварки змащуємо трохи рослинним маслом, і викладаємо на дно наш зірвак (так традиційно називають обсмажену з овочами баранину) разом із залишками масла зі сковороди.

4. Засипаємо зверху промитий рис, а поверх нього всипаємо сіль, порубаний часник, перець і приправи для плову. Також можна додати барбарис і дрібно нарізану зелень.

5. Заливаємо акуратно воду трохи вище рівня рису. Додаємо рослинне масло, закриваємо кришкою, і закінчив, виставивши в режим "плов" або "гасіння" .

Як тільки плов приготується, перемішайте його, і можна подавати на стіл. Ви здивуєтеся, наскільки м'якою може бути баранина, і соковитим - Мал, приготовані за цим простим рецептом плову з баранини в мультиварці. Думаю, таким пловом можна пригощати навіть знавців і гурманів, адже він нічим не відрізняється від традиційного, ось тільки час здорово економить Подавайте, прикрасивши зеленню, з найкращим червоним вином. Смачного!

Схожі рецепти