Плов в казані узбецькою
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте одного разу цей чудовий плов в казані узбецькою і він назавжди стане вашим улюбленим блюдом. Зробити це не просто, але результат вартий очікування.
Це не зовсім класичний рецепт приготування плову в казані по узбецьки, але тим не менше блюдо гідне і дійсно смачне. Ретельно підійдіть до питання вибору інгредієнтів для плову. Рис необхідно вибирати твердих сортів (басматі або devzir). З м'яса, обов'язково повинна бути баранина. Якщо знайдете жовту морква - використовуйте саме її, я використовував звичайну. Пекучий перець за бажанням. Нижче представлений покроковий рецепт приготування цього чудового плову. Хай щастить!
- Мал - 1 кілограм (твердих сортів)
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 2 штуки (головки)
- Баранина - 1 кілограм
- Баранячі сало - 100 грам
- Масло рослинне - 150 грам
- Зіра - 1-2 чайних ложок
- Перець пекучий - 1-2 штук (стручка)
- Сіль - За смаком
Відокремте м'ясо від кісточок і наріжте невеликими шматочками (кісточки не викидати). Сало нарізаємо кубиками, морква ріжемо тонкою соломкою. З часнику видаляємо шкірку, залишаючи цілі ядра. Цибулю ріжемо кільцями.
Промийте кілька разів рис.
Гарненько прогрійте казан.
Влийте в прогрітий казан рослинна олія 150-200 грам. Через 5-7 хвилин киньте в казан бараняче сало.
Сало набуло золотистий колір, виймаємо його і відкладаємо в сторону. Кладемо в казан кісточки від баранини, додаємо дрібку солі і зіри. Кісточки слід обсмажити до стійкого коричневого кольору.
Тепер черга лука, він повинен зазолотиться. Постійно перемішуйте вміст казана.
Додайте баранину, перемішайте.
М'ясо смажимо не більше 7-10 хвилин.
Коли м'ясо стало м'яким, додаємо в казан морква, ретельно перемішуємо.
Як тільки морквина обмякла і дійшла до необхідного стану (приблизно 10 хвилин), додаємо воду, приблизно 1 літр.
Чекаємо поки вода закипить, як тільки це станеться додаємо часник і стручковий перець. Вогонь зменшуємо.
Через 30 хвилин слабкого кипіння виймаємо з казана кісточки. Часник і перець виймаємо на окрему тарілку. Додаємо шумівкою рис, з якого попередньо злита вода.
Зробіть вогонь сильніше. Шумівкою разравниваем рис по всій поверхні.
Дуже акуратно за допомогою шумівки "погладжуємо" рис від краю і в середину. Перемішувати рис з соусом, який внизу можна. Рис повинен просочитися цим соусом в процесі приготування.
У міру вбирання рисом води - температуру слід зменшувати. Продовжуйте акуратно погладжувати рис шумівкою, не перемішуючи.
Спробуйте рис на смак. Якщо рис пружний, але не жорсткий всередині - він готовий. Якщо ні - слід ще поварити. У готовому рисі зробіть посередині ямку, поверніть в неї проварити кісточки, перець і часник. Додайте 2 ложки зіри. Закопуємо ямку рисом.
Накриваємо рис рушником, зверху щільно притискаємо емальованому тарілкою.
Поки плов доходить. Дрібно нарізаємо помідори і цибулю, перемішуємо все з рослинним маслом і солимо.
Дійшов плов відкриваємо. Дістаємо кісточки, перець і часник. Плов перемішуємо і викладаємо у велику тарілку. Зверху кладемо кісточки, перець і часник, а по краях викладаємо помідори з цибулею. Готово! Смачного!