Машкічірі узбецькою
(покроковий рецепт з фото)
Вам пощастило придбати квасоля маш? Тоді не роздумуйте і швидше приготуйте машкічірі узбецькою - надзвичайно смачне, як все східне. Поживна, наповнене спеціями, травами.
Дізнайтеся, як приготувати машкічірі узбецькою. Для цього знадобляться східні спеції, квасоля маш і баранина. Блюдо гідно стати прикрасою святкового столу, наповнить ваш будинок солодким ароматом переповненій спецій кухні Сходу. А дивовижне смачне і ніжне м'ясо неодмінно знайде шанувальників. Спробуйте приготувати і урізноманітнити традиційним узбецьким стравою ваше меню.
- Баранина - 700 грам
- Квасоля маш - 1 Склянка
- Рис круглозерний - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Масло рослинне - 150 грам
- Спеції - За смаком
- Сухофрукти - 150 грам (чорнослив, чорнослив, родзинки)
1. Спочатку займіться квасолею маш. Переберія крупу, приберіть камінчики і темні зерна. Замочіть в чистій воді. Вам знадобиться не менше чотирьох годин. Слідкуйте, щоб зерна лежали на тарілці рівномірним шаром і поповнюйте воду в міру її зникнення. За час просочення вологою квасоля збільшується в об'ємі в два рази.
2. Поставте казан на піч. Добре його розігрійте. Покладіть сало і підсмажте її до отримання жиру. Вижаркі видаліть.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями, половину помістіть в жир. Продукт Prozharyte.
4. Поріжте баранину на невеликі шматочки. Покладіть смажитися в казан. Можна м'ясо попередньо замаринувати в спеціях на годину.
5. Обрізки м'яса і кістки поставте варити в окропі, додайте цибулю і моркву. Поріжте моркву соломкою і покладіть смажитися в казан. Додайте в казан спеції, перемішайте, дайте можливість інгредієнтів просочитися жиром.
6. Викладіть в казан лук. Додайте бульйон і квасолю маш. Залиште під кришкою готуватися на 40 хвилин. Через покладений час, не перемішуючи, зверху покладіть рис і долийте бульйон і варіть до отримання готового рису. Додайте сухофрукти. Подається страва перемішаним, в гарячому стані.