Рецепт Плов по-домашньому фото

Плов по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
М'ясо , Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашній плов це завжди смачно і ситно, а ось рецепт приготування такого чудового блюда у кожної господині свій особливий, і сьогодні я хочу розповісти вам, як я готую плов по-домашньому.

Опис приготування:

Скажу вам чесно, для того щоб приготувати смачний і ситний вечеря для всієї родини вам не потрібно ніяких особливих знань і навичок. Усе, що вам необхідно, - це парочка хороших перевірених рецептів, і для початку я розповім вам, як приготувати плов по-домашньому. Це досить просте і економічне, але при цьому неймовірно смачна страва, яке можна зробити за годину. З м'яса ви можете взяти для такого плову курячу грудку або свинину, а рис підійде абсолютно будь-який, я, наприклад, найчастіше використовую круглозерний. В іншому все простіше простого, але для більшої наочності пропоную вам докладний рецепт плову по-домашньому з фото.

  • Мал - 500 грам
  • М'ясо - 400 грам
  • Морква - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
плов по-домашньому - фото крок 1
Для початку ми ретельно промиваємо рис і на 15-20 хвилин замочуємо його в холодній воді. М'ясо також промиваємо та нарізаємо його на невеликі шматочки, викладаємо м'ясо в каструлю (з товстими стінками).
плов по-домашньому - фото крок 2
Тушкуємо м'ясо на повільному вогні, поки з нього не випарується зайва рідина.
плов по-домашньому - фото крок 3
Тим часом ми нарізаємо ріпчасту цибулю дрібно, трьом моркву на крупній тертці і обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості.
плов по-домашньому - фото крок 4
До тушкованого м'яса перекладаємо обсмажені овочі.
плов по-домашньому - фото крок 5
Додаємо сіль і спеції за смаком, перемішуємо все.
плов по-домашньому - фото крок 6
Після цього перекладаємо в каструлю рис і заливаємо його водою, вона повинна його повністю накривати і підніматися над рисом на 1, 5-2 см.
плов по-домашньому - фото крок 7
Додаємо лавровий лист і злегка перемішуємо вміст каструлі.
плов по-домашньому - фото крок 8
Тепер накриваємо каструлю кришкою і готуємо плов на повільному вогні протягом 30-40 хвилин, час залежить від сорту рису.
плов по-домашньому - фото крок 9
Як тільки вся рідина википить, а рис стане м'яким, вимикаємо вогонь і подаємо готову страву до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти