Пісний рулет
(покроковий рецепт з фото)
Побалуємо себе під час посту смачною випічкою? Я пропоную спекти смачний рулет з маковою начинкою. Тонкий шар тіста і смачна начинка - цей рулет обов'язково вам сподобається і підніме настрій!
Під час пісних днів багато ласуни страждають без смачної випічки, а даремно. Адже є багато рецептів, які допоможуть вам приготувати смачну випічку без молока, яєць і вершкового масла. Перед вами дуже простий рецепт приготування пісного рулету з маковою начинкою. Якщо не любите мак, можна використовувати іншу начинку (густий джем або повидло, суміш сухофруктів або свіжі яблука). Головне, що тісто у вас пісне і виходить воно легким і м'яким.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 4 Ст. Ложки(2 - в тісто, 2 - в начинку)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Мак - 200 грам
- Цукрова пудра - 1-1, 5 Ст. Ложки
У миску просіваємо борошно, додаємо цукор (звичайний і ванільний), сіль, сухі дріжджі. Перемішуємо.
Тепер додамо теплу воду і рослинну олію. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнуче до рук. Накриваємо тісто, залишаємо його в теплому місці, нехай підніметься.
Коли тісто підійде, вимісимо його ще раз, а потім знову поставимо в тепле місце.
А поки займемося начинкою. Мак подрібнити в кавомолці і висипаючи в каструльку. Додамо цукор і склянку окропу. Варимо на невеликому вогні до повного википання води.
Повинна вийти досить густа волога маса. У неї можна додати подрібнені горіхи, родзинки, Коран. Нехай начинка охолоне.
Тісто підійшло, Его розділяється на дві частини (робитимемо два рулету). Розкачуємо кожну частину в тонкий пласт.
Викладаємо на кожен пласт тесту половину начинки, разравниваем її.
І загортаємо в рулет. Викладаємо рулети на деко, змащений олією або застелений папером для випічки. Зверху рулети можна змастити солодкою водою.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 30-40. Даємо рулетів охолонути, після чого посипаємо їх цукровою пудрою.