Пиріжки з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні і незвичайні засмаглі пиріжки з солодкуватої бурякової начинкою. Такі пиріжки мені не страшно давати і діткам, організм впорається точно. Ознайомтеся, як приготувати пиріжки з буряком.
Завдяки тесту, до складу якого входить картопля, пиріжки виходять хрусткими із золотистою скоринкою, вона дозволяє залишитися начинці соковитою. Такі пиріжки дуже любить моя дітвора. Найбільше їм подобається наявність бринзи в начинці. Разом з буряком такий тандем відіграє свою роль "на ура"! Спробуйте приготувати пиріжки з бурякової начинкою у себе вдома і порадуйте своїх рідних і близьких.
- Буряк - 100-150 грам
- Бринза - 20 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Картопля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Кефір - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль, спеції - За смаком

Відваріть буряк в підсоленій воді, очистіть і натріть на тертці і відправте на сковорідку. Туди ж додайте вершкове масло, сіль і цукор.

Коли цукор повністю розчиниться, зніміть сковороду з вогню. Подрібніть бринзу руками або виделкою, додайте до буряка.

Картоплю і моркву відваріть. Овочі натріть на тертці, вбийте яйце і перемішайте.

До овочів з яйцем додайте кефір, рослинна олія, борошно, сіль, цукор і соду.

Замісити однорідне тісто.

Розділіть тісто на 8-10 частин, кожну з яких розпластайте в корж товщиною в 0, 5 см. Викладіть в середину коржики бурякову начинку, кінець кліпу, формуючи пиріжок.

Обсмажуйте пиріжки на розігрітій з маслом сковороді до готовності з обох сторін.