Пиріжки на пару
(покроковий рецепт з фото)
Приготування пиріжків на пару - процес простий і дуже цікавий. Начинка використовується різна, але я віддаю перевагу пиріжки з м'ясом, капустою і цибулею. Виходить дуже ситно і смачно!
Готуємо пиріжки на пару в домашніх умовах. Замісити тісто, накрийте його рушником і поставте в тепле місце підніматися. Для начинки підійде будь-яке м'ясо, а також цибулю і капуста. Готові пиріжки дуже добре поєднуються зі сметаною і гострим соусом. Хай щастить!
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 250 мілілітрів
- М'ясо - 400 грам (начинка)
- Капуста - 400 грам (начинка)
- Цибуля ріпчаста - 200 грам (начинка)
Для початку з зазначених інгредієнтів потрібно замісити тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на час, поки будемо готувати начинку.
Займемося начинкою. Нарізаємо кубиками м'ясо і обсмажуємо без масла на сковороді. Смажити до легкої золотистої скоринки.
Додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і смажимо до золотистого.
Нашинкуйтекапусту (дрібно), додайте на сковороду і тушкуйте до готовності. Сіль і перець за смаком.
Остудіть начинку. Тісто ретельно обмять, розкачати і розділити на 15 частин. З кожної частини робимо маленьку коржик, в середину кладемо начинку. Формуємо пиріжки.
Готуємо в пароварці або мантніце, приблизно 40-45 хвилин.
До столу подаємо зі сметаною. Смачного!