Пиріг зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що приготувати на вихідні? Звичайно ж спекти смачну домашню випічку! Пропоную здивувати своїх близьких класним пирогом зі свининою в духовці. Ситний, пишний і гарний пиріг буде вам до смаку!
Запам'ятовуйте, як приготувати пиріг зі свининою в духовці, адже це абсолютно не складно. Для начинки використовується обсмажену з цибулею свинину. Також можна додавати інші овочі, зразок моркви, квасолі або кабачків. Вдалого приготування!
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Цукор - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Вода - 200 мілілітрів
- Свинина - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
Розведіть дріжджі в теплій воді. Додайте сіль, цукор, рослинне масло і 120 грам борошна. Замісити опару і поставте її в тепле місце на 60 хвилин. Потім досипати борошно і замішуємо тісто.
Приготовим начинку. Свинину ріжемо дрібними шматочками або перетворюємо в фарш за допомогою м'ясорубки. Потім обсмажуємо м'ясо разом з подрібненою цибулею на сковороді. Спеції додамо за смаком.
Розділити тісто на дві частини. Одну частину розкачайте і покладіть у змащену маслом форму, сформувавши бортики. Зверху рівномірно викладіть всю начинку. Накрийте розкатаним тестом, краю закріпіть. Якщо залишилося тісто, можна зробити фігурні прикраси по периметру пирога. По центру залиште невеликий отвір, в яке вбийте яйце.
Випікайте пиріг у духовці 50 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!