Пиріг зі свининою і луком
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування пирога зі свининою і луком на дріжджовому тесті необхідно не так вже й багато продуктів. На виході виходить ароматне, смачну і поживну страву. Спробуйте, вам дуже сподобається.
Ароматний, смачний, справжній пиріг ви можете приготувати за запропонованим рецептом, щоб нагодувати свою сім'ю і пригостити друзів. Варто спробувати - і страва стане вашим справжнім улюбленим фірязикам. Потрібно зовсім небагато продуктів: свинина, цибуля, зелень і всі необхідні для виготовлення тіста інгредієнти. Пиріг коштує витрачених на нього сил, рекомендую!
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль морська - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 4 Ст. Ложки
- Свинина - 400 грам
- Картопля - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень селери - 5 штук
1. Уважно прочитайте, як приготувати пиріг зі свининою і луком, щоб визначитися, з чого вам краще почати підготовку. Рекомендую починати з приготування тіста. Налийте в ємність склянку теплої кип'яченої води. Насипте столову ложку дріжджів. Додайте до сухих дріжджів кілька столових ложок цукру.
2. Половину склянки борошна всипте в опару. Перемішайте опару до зникнення грудочок. Накрийте бавовняним рушником і відставте на 25 хвилин в тепле місце.
3. Подрібніть м'ясо в м'ясорубці або в блендері. Перекладіть м'ясо в окрему ємність. Підготуйте картопля, чисте его і допомогу. Поріжте картоплю на дрібні шматочки.
4. Візьміть велику цибулину. Очистіть її від шкірки і поріжте на дрібні шматочки. Приготуйте зелень. Подрібніть її ножем. Додайте у фарш кубики картоплі. Додайте зелень. Всипте подрібнену цибулю. Приправити сіллю і poperčite. Перемішайте фарш.
5. Поверніться до тесту. На цей момент опара повинна добре збільшитися в розмірах. Додайте молоко. Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури. Додайте рослинне масло. Розбийте в тісто два яйця. Добре перемішайте тісто. Додайте борошно. Перемішайте доти, поки не утвориться однорідна маса, яка за консистенцією буде гущі, ніж звичайна сметана.
6. Підготуйте форму для пирога, змастіть її рослинним маслом. Налийте тісто, розрівняйте по всій формі. Зверху тесту покладіть начинку. По краю залиште пусте місце. Зверху начинки викладіть залишки тіста, розрівняйте його.
7. Для того щоб тісто вийшло красивим візьміть яйце, розмішайте його, змастіть поверхню. Проколіть тісто кілька разів виделкою. Випікається пиріг в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин. Діставайте і нарізуйте пиріг тільки, коли він попередньо трохи охолоне.