Пиріг з грибами і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Такий пиріг з грибами і яйцем в домашніх умовах незмінно виходить смачним і апетитним на вигляд. Мені здається, навіть початківці господині зможуть його зробити таким же рум'яним і пишним. Спробуйте!
Такий простий рецепт пирога з грибами і яйцем я підгледіла в одній телепередачі. Взагалі, хочу сказати, що тестом у мене часто бували проблеми, але тут все підійшло, обминути і піднялося, як і годиться. Звичайно ж, це завдяки хлібопічці, але якщо ви таким помічником не володієте - просто почитайте, як правильно зробити дріжджове тісто. Бажаю вам удачі в готуванні цього над-смачного пирога!
- Картопля відварна - 200 грам
- Борошно - 150 грам
- Печериці - 400 грам
- Сирний м'який сир - 300 грам (або просто жирний сир зі спеціями)
- Молоко - 150 мілілітрів(100 мл - заливка, 50 мл - в тісто)
- Цибуля - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки(1 - в тісто, 3 - для заливки)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло сліівочное - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Тісто замісити з давленного в пюре картоплі, дріжджів, масла, солі, борошна, яйця і молока (50 мл). Я це роблю в хлібопічці в режимі "піца" .
2. Гриби тим часом обсмажити з цибулею на олії. Сіль - за смаком.
3. Для заливки змішаємо до однорідності три яйця, молоко, тертий сир. Спеції - за смаком.
4. З готового тіста формуємо корж з бортиками, поверх викладаємо обсмажені гриби, і заливаємо все разом яєчної сумішшю.
5. При 180 градусах в духовці тримаємо приблизно годину. Смачного!