Пиріг у вигляді півня
(покроковий рецепт з фото)
На прийдешній Новий 2017 рік приготуйте пиріг у вигляді півня. Повірте, це зовсім просто! Рецепт тіста універсальний для святкових пирогів, а також може використовуватися під час посту. Пригощайтеся!
Для того щоб пиріг вийшов яскравим, додайте в тісто гарбузове пюре. Пиріг з додаванням гарбуза виходить яскравим, з пухнастим ароматним м'якушем. Начинку можна змінювати на свій смак. Можна натерти яблуко, додати кориці і цукру, можна покласти відварене м'ясо з зеленою цибулею і яйцем.
При дотриманні посту ви з легкістю можете замінити в тесті: молоко на воду, а 60 г. Вершкового масла на 3 ст. L. Рафінованої олії.
Подивіться рецепт, як приготувати пиріг у вигляді півня, приготуйте ароматну випічку і зустрічайте гостей з посмішкою! Щасливого Нового року!
- Борошно - 300 грам
- Пюре гарбузове - 200 грам
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Молоко - 100 мілілітрів (або вода)
- Цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 60 грам (або масло рослинне - 3 ст.Л.)
- Сіль - 1 щіпка
- Jam slivovиy - 200 мілілітрів
- Жовток яєчний - 1 штука(+ 1ç.l. Води)
З пергаменту виріжте шаблон у вигляді півня.
Приготуйте гарбузове пюре: заморожену або свіжу гарбуз подрібнити блендером в пюре.
Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте 1 ст. L. Борошна, 1 немає. L. Цукру і залиште їх в теплому місці до появи пінної шапочки.
Просійте борошно в миску, додайте дріжджі, що підійшли, гарбузове пюре, цукор, все перемішайте. Додайте розм'якшене масло і сіль, замісіть м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин.
Помістіть тісто в чашу (миску), змащену маслом, накрийте і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому. Я використовую мультиварку. Режим "мультіповар", температура - 35 градусів.
Через годину тісто збільшилася вдвічі.
Розділіть тісто на дві рівні частини. Розкачайте одну в овальну корж товщиною 0, 5 см.
Накладіть поверх коржі заздалегідь підготовлений шаблон, злегка по його краю відзначте фігуру півня.
Перенесіть корж на деко, застелений силіконовим килимком або пергаментом для випічки. У центрі зазначеної фігури намажте сливовий джем (не доходячи до краю 1 см).
Накрийте другим коржем, за шаблоном вирізуйте за допомогою кухонних ножиць або гострого ножа фігуру півня. Притисніть добре краю, щоб джем не витік.
З обрізків виліпити крило і очей. Нанесіть гострим ножем надрізи, імітують візерунок гребінця, дзьоба, борідки і оперення на крилі і хвості. Зіниця можна прикрасити родзинками.
Залиште в теплому місці на 20 хвилин.
З обрізків виліпити крило і очей. Нанесіть гострим ножем надрізи, імітують візерунок гребінця, дзьоба, борідки і оперення на крилі і хвості. Зіниця можна прикрасити родзинками.
Залиште в теплому місці на 20 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Яєчний жовток змішайте з 1 немає. L. Води. Змастіть цією сумішшю поверхню пирога. Випікайте в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин (до сухої зубочистки).
Яєчний жовток змішайте з 1 немає. L. Води. Змастіть цією сумішшю поверхню пирога. Випікайте в розігрітій духовці протягом 30-35 хвилин (до сухої зубочистки).
З обрізків можна зліпити пиріжки у вигляді яйця. Я їх не змащувала жовтком, щоб були блідіше пирога.
Остудіть готовий пиріг на деку, а потім на решітці. Пригощайтеся на здоров'я!