Пиріг «дружна сімейка»
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "дружна сімейка" - відмінна, домашня випічка з дріжджового тіста. Таку назву він отримав завдяки своїй формі. Пиріг складається з невеликих булочок з різною начинкою. Смачно і оригінально!
Тим, хто знайомий з дріжджовим тестом, приготування пирога буде простим. А початківцям кулінарам, рекомендую покроковий опис рецепта з детальними фотографіями. Свіжі дріжджі можна замінити сухими. Їх потрібно 7-8 грам. Джем беріть будь за смаком. Все у вас обов'язково вийде. Хай щастить! Порадуйте себе і свою сім'ю ароматної, пишною і ніжною випічкою.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 5 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450-500 грам
- Джем суничний - 150 грам
- Джем вишневий - 150 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування пирога.
У миску або чашу міксера налийте тепле молоко.
Додайте дріжджі.
Всипте цукор, сіль, ванільний цукор.
Розтопити вершкове масло, трохи охолодіть і додайте в тісто.
Борошно просійте і додайте в тісто.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставте тісто в тепле місце. Через годину-півтори воно значно збільшиться в об'ємі і буде готове до роботи.
Розділити тісто 13-14 шматочків. Кожен шматочок скачайте в кульку.
Кожна кулька розкачайте в коржик, в середину якої викладіть вишневий і суничний джем.
Краї коржика з'єднайте вгорі, утворюючи круглу булочку.
Булочки викладіть у форму для випічки.
Дайте пирогу постояти в теплі 20-25 хвилин. За цей час він трохи підійде.
Змастіть пиріг яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175-180 градусів. Випікайте пиріг 40-45 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з форми і ще гарячий накрийте рушником. Він стане м'яким. Коли охолоне, перекладіть пиріг в каструлю з кришкою.
Ароматний, смачний і пишний пиріг подавайте до столу з чаєм, молоком, кава.