Підробками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, любите сочевицю, то поспішаю поділитися рецептом дуже смачної страви! Факес - популярний в Греції суп з сочевиці. Він виходить густим, ароматним і ситним.
Нижче я розповім детально, як приготувати Факес. Сочевицю для цього рецепта вибирайте зелену або коричневу. Томати у власному соку можна замінити томатною пастою.
- Сочевиця - 180-200 грам
- Томати - 150-200 мілілітрів (у власному соку)
- Вода - 1 літр
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Орегано - 1/4 чайних ложки
- Розмарин - 1/4 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Сочевицю промийте в холодній воді, потім відварюють протягом 10 хвилин.
У каструлі з товстим дном обсмажте в олії спеції до розкриття аромату. Слідом додайте подрібнений часник і цибулю, смажте їх 1-2 хвилини.
Потім додайте терту моркву. Гасіть все разом ще 3-5 хвилин.
Додайте сочевицю, лавровий лист і 1 літр води. Варіть суп на повільному вогні 10 хвилин.
Додайте томатну пасту, перець і сіль. Продовжуйте варити суп на повільному вогні ще 20-30 хвилин.
Підробки готовий, смачного!