Рецепт Підлива з яловичини зі сметаною фото

Підлива з яловичини зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Навряд чи знайдеться той, хто не пробував підливу з яловичини зі сметаною. М'яке м'ясо в ніжному вершковому соусі припаде до душі і дорослим, і дітям.

Для приготування такої підливи знадобиться яловичина хорошої якості і півтори години часу. Блюдо того варто! пробуйте!

  • Govяzhьe філе - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Крем - 100 грам
  • Соус томатний - 100 грам
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка
  • Мускатний горіх мелений - 5 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 1
Вам знадобиться: яловича м'якоть, цибуля ріпчаста, вершки (30% жирності), крем, томатний соус, сіль, мелений перець, мелений мускатний горіх.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 2
М'ясо порізати на порційні шматочки, як зазвичай ріжете на відбивні, сіль і poperčite. Застуда.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 3
Наріжте м'ясо тонкими скибочками, товщиною приблизно 0, 5-1 см.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 4
У велику сковорідку налийте олію і обсмажте м'ясо на сильному вогні.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 5
Лук поріжте півкільцями.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 6
Додайте до м'яса, перемішайте і смажте ще 3-5 хвилин, до прозорості лука.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 7
Приготуйте соус.

У каструлю влийте сметану і вершки. Поставте на плиту і дайте закипіти.

підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 8
Крохмаль розведіть з 1/3 склянки холодної води.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 9
Влийте крохмаль в сметанно-вершковий соус, додайте мускатний горіх. Добре перемішайте.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 10
Поставте на вогонь і варіть до загустіння приблизно 3 хвилини.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 11
Додайте до м'яса сметанно-вершковий соус і томатний соус. Перемішайте.
підлива з яловичини зі сметаною - фото крок 12
Гасіть під кришкою на маленькому вогні протягом 40-60 хвилин.

Схожі рецепти