ПІДЕ з сиром і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Pide - це дуже смачна страва турецької кухні, яке представляє з себе відкриту корж на дріжджовому тесті у формі човники. Сьогодні я пропоную вам спекти ПІДЕ з сирною начинкою і яйцем.
Приготувати турецьку коржик ПІДЕ за цим рецептом можна легко і швидко. Для початку замісити дріжджове тісто, а поки воно буде підходити приготуйте сирну начинку. Тісто для ПІДЕ потрібно розгортати дуже тонко. Викладіть начинку на середину розкачане тісто, згорніть краю і випікайте в розігрітій духовці до готовності.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Вода тепла - 120 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Моцарелла - 400 грам
- Сир - 160 грам
- Помідори черрі - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Вода для тіста повинна бути теплою.
Для початку активуйте дріжджі. У глибоку миску налийте 100 мл теплої води, всипте дріжджі. Коли дріжджі розійдуться, додайте чайну ложку цукру, розмішайте, накрийте вологим рушником і дайте постояти 15-20 хвилин.
Потім додайте в миску сіль і поступово всипте всю муку. Додайте воду, що залишилася, води може знадобитися більше або менше, тому додавайте її потихеньку. Замісити пружне тісто.
Тісто подкатайте в кулю, покладіть в миску і накрийте вологим рушником. Дайте постояти в теплому місці 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Моцареллу натріть на крупній тертці, додайте до неї сир, чебрець, перець і подрібнений часник. Перемішайте. Якщо є необхідність, додайте трохи солі.
Тісто розділіть на дві рівні частини. Розкачайте тонко в формі овалу.
Половину начинки викладіть на середину, краю залиште вільними.
Поверніть краю тесту так, щоб вийшла форма човна.
По середині зробіть поглиблення і розбийте в нього одне яйце. Помідори наріжте кружальцями і покладіть зверху начинки.
Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Подавайте ПІДЕ в гарячому вигляді. Смачного!