ПІДЕ з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне тісто, хрустка скоринка і ароматна соковита м'ясна начинка! Саме такими виходять турецькі пиріжки-човники ПІДЕ за цим рецептом! прості, але дуже смачні ПІДЕ відмінно підійдуть як для перекусу, так і для сімейної вечері або веселої вечірки!
Начинка для ПІДЕ може бути будь-який на ваш смак. Додайте більше овочів або сир, улюблені прянощі. Дайте волю фантазії!
- Борошно пшеничне в / с - 300 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Фарш - 500 грам (з яловичини або індички)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (дрібний)
- Лук-пориста - 50 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук
- Чорний перець - За смаком
- Червоний гострий перець - За смаком
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Суміш прянощів - 1-2 чайних ложок
Для тесту перемішайте просіяне борошно з дріжджами, сіллю і цукром, додайте половину рослинного масла. Підливаючи теплу суміш молока з водою, замісіть м'яке тісто. Добре вимішайте тісто, потроху додаючи масло, що залишилося.
Скачайте тісто в кулю і перекладіть в змащену маслом миску. Затягніть миску харчовою плівкою і дайте тісту підійти в теплому місці вдвічі.
Для начинки змішайте фарш з дрібно рубаним луком і тонко нарізаною цибулею-пореєм. Додайте дрібно нарізаний перець і кубики помідорів без шкірки. Можна просто додати подрібнену лечо з невеликою кількістю томатної заливки. Щедро посипте фарш прянощами і посоліть за смаком. Добре вимішайте.
Розділіть тісто на шматочки завбільшки з середнє яблуко і подкатайте їх в кульки.
Розкачайте кожну кульку в довгий овал і розкладіть начинку. Загорніть краї тіста і защіпніте ПІДЕ у вигляді човника.
Викладіть ПІДЕ на деко, застелений пергаменом, і змастіть жовтком, змішаним з молоком. Дайте підійти і випікайте в прогрітій до 200 градусів духовці до рум'яного золотистого кольору.
Трохи остудіть пиріжки на деку, потім викладіть на блюдо і накрийте рушником, щоб трохи отмякла.
Подавайте ПІДЕ гарячими зі свіжими овочами. Окремо можна подати соус на основі йогурту з часником або томатний.