Піца з сиром і грушею
(покроковий рецепт з фото)
Той, хто хоч раз спробував таку піцу, довго буде згадувати це дивовижне кулінарне переживання! розповідаю, як приготувати піцу з сиром і грушею - оригінальну, вишукану і дуже стильну.
Якщо ви вирішили влаштувати вечірку в італійському стилі, обов'язково візьміть на замітку рецепт приготування піци з сиром і грушею. Італійці називають її «піца бьянка», тобто. «Біла», тому що для її приготування не використовуються помідори. Ця стильна середземноморська «блондинка» і без них хороша! До речі, тісто для цієї піци використовується бездріжджове, так що фігурі не зашкодить.
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Пармезан - 50 грам
- Горгонзола - 100 грам
- Грюйєр - 50 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Груші - 1-2 штук
- Волоські горіхи подрібнені - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Змішати просіяне борошно з сіллю, зробити гірку з поглибленням в центрі.
Яйця збити з теплим молоком, додати оливкове масло. Поступово ввести молочно-яєчну суміш в борошно і вимісити еластичне тісто.
Сформувати з нього кулю, загорнути у вологий рушник і залишити на 15 хв.
Розкачати тісто в тонкий пласт і перекласти на застелений пекарської папером деко, зробити невеликі бортики.
Розкласти по поверхні тонкі скибочки моцарели, часточки груші, скропити лимонним соком. Посипати піцу подрібненими горіхами, тертим пармезаном і грюйер. Випікати при температурі 220С 10-12 хвилин - поки сир не розплавиться.
Посипати розкришене горгонзола і знову поставити в духовку на 5 хвилин. Подавати гарячою.