Перець по-кубанських на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Перець по-кубанських - це закуска з маринованих болгарських перців з петрушкою в томатної заливки. Заготівля виходить злегка гострої на смак, а самі перці залишаються хрусткими.
Докладніше, як приготувати перець по-кубанських на зиму, я розповім нижче. Перці для цього рецепта можна брати будь-які, сорт «Ластівка» теж підійде. За бажанням в заготовку можна додати ріпчасту цибулю.
- Болгарський перець - 2, 5 кілограма
- Помідори - 1, 2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Оцет - 60 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 1 пучок
Підготуйте всі інгредієнти.
Помідори надріжте хрест-навхрест, залийте окропом і залиште на 5 хвилин. Потім очистіть від шкірки і подрібніть в блендері в пюре.
Перці наріжте на великі скибочки.
Перелийте томатне пюре в каструлю, додайте подрібнений часник і гострий перець. Влийте оцет, рослинна олія, всипте цукор і сіль, а також всі спеції. Доведіть суміш до кипіння.
Додайте в каструлю перці, варіть їх 15-17 хвилин після закипання.
В кінці додайте дрібно посічену петрушку. Перемішайте і знімете каструлю з плити.
Перекладіть готову закуску в стерилізовані банки, закрийте кришкою. Потім переверніть банку і укутайте в рушник. Залиште так до повного охолодження.
Перець по-кубанських на зиму готовий, смачного!