Перець фарширований сочевицею
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся пісним рецептом фаршированих перців. Замість м'ясо тут використовується сочевиця. Вона багата білком, тому добре насичує. Виходить дуже смачне і поживне блюдо.
Докладніше, як приготувати перець фарширований сочевицею, я розповім нижче. Пропорції рису і сочевиці можна змінити на свій смак.
- Перець болгарський - 10-12 штук
- Зелена сочевиця - 100-120 грам
- Мал - 100 грам
- Вода - 280-300 мілілітрів
- Морква - 200 грам
- Цибуля - 250 грам
- Томати - 280 грам
- Петрушка - 20 грам
- Томатна паста - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Орегано - 1/2 Ст. Ложки
- Базилік - 1/2 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю замочіть у воді на ніч.
Промиту сочевицю змішайте з рисом, залийте водою і підсолити. Варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
Наріжте цибулю і моркву на дрібні кубики. Обсмажте в маслі до золотистого кольору.
Подрібніть помідори, додайте до обсмаженою овочам. Тушкуйте пару хвилин. В кінці додайте дрібно посічену петрушку.
Викладіть до овочів зварений рис з сочевицею. Перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком.
Часник пропущений через прес змішайте з томатною пастою. Додайте сіль, італійські трави, воду і трохи рослинного масла.
З болгарських перців зріжте кришечку. Очистіть її від насіння.
На дно форми для запікання налийте томатний соус. Наповніть перці начинкою, накрийте кришкою. Зверху полийте томатним соусом. Надішліть перці запікатися на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Перець фарширований сочевицею готовий, смачного!