Пельмені з яловичої-свинячим фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у мого чоловіка запитати, що він хоче поїсти, даю 80 відсотків, він скаже - пельмені. Домашні, ситні і соковиті пельмені! Це запорука чоловічого щастя (жартую). Але рецепт, на всякий випадок, залишу.
Напевно, у багатьох господинь є свій сімейний рецепт цієї страви. Я вважаю, що найважливішим є вміння зробити правильний тісто. Чи не занадто товсте і не тонке, щоб воно не розвалилося під час варіння. Саме тому я пропоную вам прочитати про те, як приготувати пельмені з яловичої-свинячим фаршем.
- Свинячий фарш - 500 грам
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 500 грам
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйце - 5 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Холодна вода - 40 мілілітрів
1. У великій гуртку перемішайте за допомогою вилки яйця з ложкою солі і водою.
2. У глибоку миску всипте 3 склянки борошна. Влийте до неї яєчну суміш.
3. Замісити руками тісто, підсипаючи борошно за потребою. Залиште готове тісто на 20 хвилин.
4. Через деякий час ще раз вимісити тісто до еластичного стану. Приберіть його в пакет і відправте в холодильник на 15-30 хвилин.
5. Поки займіться начинкою. Очищену цибулю подрібніть в кашку за допомогою блендера.
6. Потім перемішайте його з фаршем, сіллю і перцем.
7. Готове тісто розкачати в кілька ковбасок. Кожну наріжте шматочками. Додавайте в міру необхідності борошно.
8. Потім розкачати шматочки тіста качалкою.
9. У центр викладіть по чайній ложці фаршу.
10. Зліпити пельмені. Спочатку зробіть форму півмісяця, потім з'єднайте краю.
11. Пельмені варіть в підсоленому окропі. Дайте їм спливти, а потім готуйте ще 5 хвилин. Смачного!