Пельмені з нутом
(покроковий рецепт з фото)
Бобові неймовірно важливі для тих, хто дотримується повністю рослинного харчування. Тому я знаю сотню варіантів, як з'їсти сочевицю і квасоля. Пельмені з нутом - один з моїх улюблених рецептів. Начинка нагадує ковбасний фарш. А з тестом за цим рецептом працювати одне задоволення - воно не рветься, не липне до рук і добре поєднується з нутом за смаком.
Варена нут сам по собі трохи сухуватий, тому якщо ви не хочете використовувати майонез, то можна додати обсмажені в олії цибулю або моркву. А тепер, я розповім докладніше, як приготувати пельмені з нутом.
- Гайка - 120 грам
- Борошно - 250 грам
- Гаряча вода - 160 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/2 ç.l. - в начинку, 1/2 ç.l. - в тісто )
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Пісний майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Часник сушений - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Кріп сушений - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Нут необхідно заздалегідь замочити у воді на 8 годин.
Варіть нут на середньому вогні протягом години.
У великій мисці змішайте борошно, гарячу воду, масло і сіль. Замістити еластичне і однорідне тісто. Залиште його при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
У м'ясорубці або блендері подрібніть нут. Додайте сіль, спеції і пісний майонез, гарненько перемішайте. Спробуйте Нутовая фарш на смак, він повинен влаштовувати вас за кількістю солі і спецій.
Тонко розкачайте тісто, за допомогою склянки виріжте кухлі.
Викладіть в центр гуртків начинку.
Складіть гуртки навпіл, кінець кліпу і прикріплена г замість.
Варіть пельмені в киплячій воді поки не спливуть. Приблизно на це піде 6-8 хвилин.
Пельмені з нутом готові, смачного!