Печінка в воке
(покроковий рецепт з фото)
Печінка - це смачний і корисний продукт, Котрий, до речі, готується дуже швидко. У цьому рецепті я пропоную вам спробувати зробити печінку в воке, смак у такого блюда дійсно дуже цікавий.
Приготувати печінку в воке в домашніх умовах зможе будь-яка з вас, адже цей рецепт дуже простий і легкий. Як ви вже, напевно, зрозуміли зі списку інгредієнтів, а також по посуді, в якій ми будемо все робити, печінку у нас вийде в азіатському стилі. Тут ви самі можете змінювати ступінь гостроти, кислоти та солоності страви, додаючи більше або менше того чи іншого інгредієнта. Загалом, обов'язково скористайтеся цим простим рецептом печінки в воке, я вам обіцяю, це блюдо вам сподобається.
1) В першу чергу нам потрібно витягнути гіркоту з печінки, тому ми викладаємо її в друшляк і посипаємо крупною сіллю, залишаємо так на 10 хвилин. Після цього промиваємо печінку під водою, даємо їй висохнути, очищаємо печінку від плівочок і нарізаємо її на невеликі шматочки.
2) Для соусу ми змішуємо в мисочці соєвий і устричний соус, рисовий оцет, додаємо подрібнений часник і імбир. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо його тонкими пір'ям.
3) Ставимо вок на сильний вогонь, наливаємо в нього масло і чекаємо, поки від масла піде димок - це означає, воно добре нагрівся. В масло опускаємо печінку і, швидко помішуючи, смажимо її на сильному вогні, поки вона не змінить колір на більш блідий. Далі додаємо до печінки нарізану цибулю, перемішуємо все і також на сильному вогні, але вже накривши вок кришкою, готуємо печінку 5-7 хвилин.
4) Потім ми вливаємо в вок приготований соус, знову все перемішуємо і ще на пару хвилин залишаємо печінку під кришкою. В кінці кришку слід відкрити і дочекатися, поки соус випарується ще трохи, потім вогонь вимикаємо.
Тепер печінку готова, її можна подавати з рисом або будь-яким іншим гарніром на ваш смак. Приємного всім апетиту!
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соус соєвий - 50-70 мілілітрів
- Імбир свіжий подрібнений- 1-2 Ст. Ложок
- Соус устричний - 3 Ст. Ложки
- Оцет рисовий - 1 Ст. Ложка (можна замінити яблучним)
- Олія арахісова - 50-60 мілілітрів (або оливкова)
1) В першу чергу нам потрібно витягнути гіркоту з печінки, тому ми викладаємо її в друшляк і посипаємо крупною сіллю, залишаємо так на 10 хвилин. Після цього промиваємо печінку під водою, даємо їй висохнути, очищаємо печінку від плівочок і нарізаємо її на невеликі шматочки.
2) Для соусу ми змішуємо в мисочці соєвий і устричний соус, рисовий оцет, додаємо подрібнений часник і імбир. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо його тонкими пір'ям.
3) Ставимо вок на сильний вогонь, наливаємо в нього масло і чекаємо, поки від масла піде димок - це означає, воно добре нагрівся. В масло опускаємо печінку і, швидко помішуючи, смажимо її на сильному вогні, поки вона не змінить колір на більш блідий. Далі додаємо до печінки нарізану цибулю, перемішуємо все і також на сильному вогні, але вже накривши вок кришкою, готуємо печінку 5-7 хвилин.
4) Потім ми вливаємо в вок приготований соус, знову все перемішуємо і ще на пару хвилин залишаємо печінку під кришкою. В кінці кришку слід відкрити і дочекатися, поки соус випарується ще трохи, потім вогонь вимикаємо.
Тепер печінку готова, її можна подавати з рисом або будь-яким іншим гарніром на ваш смак. Приємного всім апетиту!