Пасторма зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 16 г. 0 хв.
Ніяке застілля не обходиться без м'ясних делікатесів. І в домашніх умовах цілком можна приготувати пасторму зі свинини. Ця страва не залишиться непоміченим на вашому столі.
Опис приготування:
Завдяки тривалому маринування, м'ясо виходить дуже соковите і ніжне. Смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його з успіхом можна поставити цілком на святковий стіл або ж використовувати в якості м'ясної нарізки. Пригощайтеся!
- Свинина - 700 грам (окіст, вирізка, ošeek)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 чайних ложок
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - За смаком
- Перець мелений - За смаком
- Спеції - За смаком
- Оцет яблучний - 30 мілілітрів
У воді розчиніть сіль і оцет. Замочіть в підготовленій воді м'ясо так, щоб воно було повністю покрито рідиною. Приберіть в холодильник на 8-10 годин. За цей час м'ясо відмінно Просолов.
Потім приготуйте соус, змішавши гірчицю з усіма спеціями.
М'ясо вийміть з води добре обсушити паперовими рушниками. Потім замаринуйте в пряному соусі, залишивши на пару годин при кімнатній температурі.
Оберніть м'ясо фольгою і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, з 1 час. При бажанні, для 10-15 хвилин до кінця запікання, фольгу можна відкрити і дати м'ясу трохи підсушити.
Для бутербродів дайте м'ясу добре охолонути.
Смачного!
Смачного!