Паста з креветками
(покроковий рецепт з фото)
В Європі, а особливо в таких країнах, як Греція, Італія та Іспанія, дуже популярна паста з морепродуктами. Її подають у фірязиках ресторанах і придорожніх кафе. Ви можете приготувати пасту і вдома.
Якщо вам цікаво, як приготувати пасту з креветками, то просто прочитайте цей рецепт. Поєднання досить незвичайних інгредієнтів дозволяє домогтися неймовірного смаку. Приготуйте це блюдо на вечерю або на святковий стіл. Ваші рідні і гості обов'язково оцінять старання!
- Спагеті - 200 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Креветки - 300 грам (великого розміру)
- Томати в'ялені - 70 грам
- Помідор - 250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Масло оливкове - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Часничок очистіть від лушпиння і наріжте на невеликі шматочки. У сковороді розігрійте оливкову олію. Почистіть і наріжте перець чилі. Перчик і часничок відправте в сковороду і обсмажуйте кілька хвилин.
Візьміть заморожені креветки, дайте їм відтанути. Відірвіть голови, киньте їх обсмажувати до перцю і часнику. Через п'ять хвилин дістаньте шумівкою всі інгредієнти, залишивши в сковороді тільки масло.
Гарбуз очистите від шкірки, вимийте і висушіть. Гострим ножем наріжте на маленькі кубики (в півсантиметра шириною). Викладіть кубики гарбуза на сковороду, обсмажуйте, поки овоч не стає м'яким.
В'ялені томати наріжте на смужки. Якщо вони занадто сухі, то замочіть помідори в воді на десять хвилин. Додайте томати до гарбузі в сковорідку, ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Тепер додайте консервовані у власному соку помідори, знову все перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте десять хвилин на повільному вогні.
Креветки очистіть від панцира. Викладіть їх цілком в сковороду до решти інгредієнтів. Приправити сіллю і poperčite, перемішайте все ретельно. Гасіть під закритою кришкою п'ять хвилин до повної готовності. Відваріть спагетті так, як це зазначено на упаковці. Викладіть гарбуз з креветками на пасту і подавайте до столу.