Паста з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Практичний і легкий рецепт, який можна брати на озброєння і готувати хоч кожен день. Просто, смачно, ситно, а також легко і швидко. Про що ще мріяти?
Смачна страва просто і легко приготувати. Змішайте кільця кальмарів з креветками, приправити сіллю, полийте лимонним соком і залиште на 15 хвилин маринуватися. Потім обсмажте на сковороді, додайте посмажені окремо цибулю і часник, томатну пасту, орегано, влийте бульйон і вершки. Протушкувати до готовності кальмарів, додайте подрібнену петрушку і відставте з вогню. Змішайте соус з відвареної пастою і подайте на стіл. Смачного!
- Макаронні вироби - 400 грам
- Кальмари - 400 грам
- Креветки - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершки - 100 мілілітрів
- Рибний бульйон - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, петрушка - За смаком
Подрібніть цибулю і часник і обсмажте їх в рослинному маслі протягом 5 хвилин.
Кальмарів наріжте кільцями, змішайте з креветками, приправити сіллю, полийте лимонним соком і залиште на 15 хвилин. Потім обсмажте їх на окремій сковороді протягом 5 хвилин.
Потім додайте обсмажену цибулю з часником, томатну пасту, орегано, влийте бульйон і вершки.
Протушкувати до готовності кальмарів, додайте подрібнену петрушку і відставте з вогню. Змішайте соус з відвареної пастою і подайте на стіл.