Паштет з курячої печінки з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Паштет з курячої печінки - відмінна, ніжна, корисна і смачна закуска. Підійде до обіду, на вечерю і в якості перекусу у вигляді бутерброда з шматочком хліба або тостами.
Паштет готується просто і швидко. Виходить надзвичайно ніжним і смачним. Жирність вершків вибирайте самі. На мій погляд, 20% найприйнятніший варіант, щоб паштет не вдався дуже жирним. Саме завдяки вершкам паштет має приємний вершковий смак. Такий паштет можна використовувати для начинки тарталеток, валованов, profitroley, кошичків.
- Печінка куряча - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 штуки
- Морква - 1 штука (невелика)
- Вершки - 70 мілілітрів(20% жирності)
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти для приготування паштету.
Курячу печінку помийте, видаліть жилки і жир. Викладіть в каструлю.
Залийте печінку водою і поставте каструлю на плиту. Варіть 10 хвилин з моменту закипання.
Варену курячу печінку викладіть в миску.
Ріпчасту цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в сковороду.
Налийте рафінована соняшникова олія і трохи води. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте овочі на невеликому вогні до м'якості.
Пропустіть через м'ясорубку відварну курячу печінку, морква і цибуля.
Додати сіль, поперчіть за смаком і влийте вершки.
Збийте блендером печінку, морква, цибуля і вершки до однорідної, кремової консистенції.
Паштет з курячої печінки з вершками готовий. Подавайте на закуску.