Паштет з курячої печінки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Паштет є вишуканим делікатесом родом з Франції. І я категорично не приймаю подібні дешеві вироби, які продаються в магазинах. Спробуйте краще якісну домашню закуску!
Рецепт виявився вельми оригінальним, всі гості запитували про те, як же я його зробила. Основна маса паштету тут прихована салом, але можна вибрати і бекон. Це створить апетитну кірочку і красивий вид. Загалом, пропоную вам прочитати про те, як приготувати паштет з курячої печінки в духовці.
- Куряча печінка - 700 грам
- Курячий жир - 300 грам
- Сало або бекон - 200 грам
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Лавровий лист - 5-7 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мускатний горіх, мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 0, 5 склянки
Підморожене сало наріжте тонкими скибочками. Покладіть їх на дно і боки форми для запікання внахлест. Печінка заздалегідь промийте і покладіть в молоко на 1 час.
Очищену моркву і цибулину наріжте кільцями. Обсмажте овочі в олії до м'якості. Жир пропустіть через м'ясорубку, краще двічі. Одне яйце зваріть круто, а потім наріжте. Ці інгредієнти з'єднайте в блендері разом з печінкою і яєчним жовтком. Подрібніть все в комбайні.
Потім в отриману масу додайте сіль, мускатний горіх, коньяк і перець. Перемішайте.
Окремо збийте яєчний білок. Акуратно вмішати його в печінкову масу.
Майбутній паштет влийте в форму з салом. Кінці сала загорніть до середини, а зверху покладіть залишився сало і лавровий лист.
Закрийте форму фольгою. Поставте її в посуд для запікання об'ємом побільше. У неї влийте 2-3 см води. Приберіть блюдо в розігріту до 190 градусів духовку на 2 годину.
Після цього вилийте з паштету жир, а на фольгу поставте вантаж. Залиште блюдо на 2 години при кімнатній температурі. Злийте рідину, що. Паштет переверніть догори дном і дістаньте з форми. Закуску нарізайте і пробуйте!