Палтус з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Давайте приготуємо елегантне блюдо - палтус з овочами, дуже підходяще до романтичної вечері. Палтус - риба цінна і в той же час дієтична, прекрасно поєднується з прохолодним білим сухим вином.
Щоб приготувати палтуса з овочами вам знадобиться година часу. По суті справи, готується страва дуже просто. Хочеться тільки дати один дуже практичний рада - намагайтеся ніколи не різати овочі та рибу одним ножем і на одній обробній дошці. Вся справа в тому, що сира риба і овочі, містять абсолютно різні мікроорганізми, які під час зіткненню з вологою можуть почати розмножуватися. А це може призвести до дуже неприємних наслідків у вигляді діареї або отруєння.
Удачі
- Стейк палтуса - 2 штуки
- Сир фета - 1 Склянка
- Помідор - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Біле сухе вино - 1 Склянка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
Палтус продається в різному вигляді - свіжий або заморожений. Якщо у вас палтус заморожений, то раджу розморожувати рибу в холодній воді протягом півгодини.
Блюдо починаємо готувати з овочів. Для цього цибулю і часник дрібно наріжемо. Візьмемо каструлю або сковорідку з товстим дном. Наллємо туди оливкового масла. Розігріємо і додамо в масло цибулю і часник. Обсмажуємо, постійно помішуючи протягом 5 хвилин. Потім до них додаємо кабачок, нарізаний невеликими кубиками. Смажимо на середньому вогні близько 8 хвилин.
Далі додаємо нарізані кубиками помідори, попередньо очищені від шкірки. Потім до овочів вливаємо вино, солимо, перчим, tusim навколо 5 хвилин, потім вимикаємо овочі і відставляємо в сторону. Ставимо розігріватися духовку до 240 градусів.
В овочі висипаємо потрібне кількості подрібненого руками сиру фета. Все гарненько змішуємо.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї шматочки палтуса. Зверху рівномірно викладаємо овочі. Форму накриваємо кришкою або фольгою і відправляємо блюдо запікатися в нагріту духовку приблизно на 20 хвилин.
Потім блюдо дістаємо з духовки. Даємо йому настоятися приблизно 7 хвилин, після чого розкладаємо по тарілочках і подаємо до столу. Смачного!