Пахлава з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам класичний рецепт пахлави з горіхами, який я недавно спробував. Виходить солодка страва, ніжне, з присмаком меду і горіхів. Смакота!
Щоб приготувати пахлаву з горіхами, робимо наступне:
1. Готуємо начинку.
2. Замішуємо і ділимо тісто.
3. Розкачуємо тісто і накладаємо шарами один на одного, а між шарами повинна бути начинка.
4. Ставимо тісто в духовку і готуємо заливку.
5. Поливаємо пахлаву заливкою і повертаємо в духовку.
6. Наполягаємо пахлаву і подаємо до столу.
- Борошно - 6 склянок
- Яйця - 8 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 10 Ст. Ложок
- Сода - 34 чайних ложок
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яєчний жовток - 1 штука
- Мед - 300 грам
- Горіхи - 300 грам

У миску розбиваємо яйце. Збиваємо його. Додаємо пряжене молоко і масло. Додаємо борошно, соду, гашене оцтом і замішуємо тісто до однорідності.

Смажимо і подрібнюємо горіхи.

Ми розділили тісто на 5 частин, значить начинки потрібно на 4 шару. Змащуємо маслом деко і розстеляємо перший шар. Потім накриваємо його горіхами. Так само чинимо з іншими верствами. Виклавши останній шар, розрізаємо тісто на квадрати або ромби.

Змащуємо поверхню пахлави збитим яйцем з водою. Маслом змащуємо краю ромбів. Ставимо пахлаву в духовку на 25 хвилин при температурі 190 градусів.

Розтоплюємо в цей час мед протягом 15 хвилин. Заливаємо медом пахлаву і повертаємо в духовку на півгодини. Даємо пахлаві час просочитися і подаємо до столу.