Рецепт Пахлава з горіхами фото

Пахлава з горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Пропоную вам класичний рецепт пахлави з горіхами, який я недавно спробував. Виходить солодка страва, ніжне, з присмаком меду і горіхів. Смакота!

Опис приготування:

Щоб приготувати пахлаву з горіхами, робимо наступне:

1. Готуємо начинку.

2. Замішуємо і ділимо тісто.

3. Розкачуємо тісто і накладаємо шарами один на одного, а між шарами повинна бути начинка.

4. Ставимо тісто в духовку і готуємо заливку.

5. Поливаємо пахлаву заливкою і повертаємо в духовку.

6. Наполягаємо пахлаву і подаємо до столу.

  • Борошно - 6 склянок
  • Яйця - 8 штук
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 10 Ст. Ложок
  • Сода - 34 чайних ложок
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Мед - 300 грам
  • Горіхи - 300 грам
пахлава з горіхами - фото крок 1
У миску розбиваємо яйце. Збиваємо його. Додаємо пряжене молоко і масло. Додаємо борошно, соду, гашене оцтом і замішуємо тісто до однорідності.
пахлава з горіхами - фото крок 2
Смажимо і подрібнюємо горіхи.
пахлава з горіхами - фото крок 3
Ми розділили тісто на 5 частин, значить начинки потрібно на 4 шару. Змащуємо маслом деко і розстеляємо перший шар. Потім накриваємо його горіхами. Так само чинимо з іншими верствами. Виклавши останній шар, розрізаємо тісто на квадрати або ромби.
пахлава з горіхами - фото крок 4
Змащуємо поверхню пахлави збитим яйцем з водою. Маслом змащуємо краю ромбів. Ставимо пахлаву в духовку на 25 хвилин при температурі 190 градусів.
пахлава з горіхами - фото крок 5
Розтоплюємо в цей час мед протягом 15 хвилин. Заливаємо медом пахлаву і повертаємо в духовку на півгодини. Даємо пахлаві час просочитися і подаємо до столу.

Схожі рецепти