Пахлава з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Східні солодощі не дарма відомі по всьому світу. Один з найвідоміших брендів сходу - Пехлеві. Так віддамо ж їй належне і приготуємо пахлаву з волоськими горіхами в домашніх умовах.
Щоб приготувати пахлаву з волоськими горіхами, потрібно спочатку замісити тісто, потім приготувати начинку. Testo частка на 6 частин, начинку на 5 і кожен шар змащуємо начинкою. Залишилося тільки випекти пахлаву і змастити поверхню медом.
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйце - 3 штуки (для тіста 2, для начинки 1)
- Дріжджі активні - 25 грам
- Сіль - 10 грам
- Горіхи волоські - 500 грам
- Цукор - 600 грам
- Мед - 50 грам

Розбиваємо два яйця в миску, збиваємо, додаємо дріжджі і топлене масло, перемішуємо, потроху додаємо борошно, сіль і месім тісто, поки воно не стане однорідним.

Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким зручним способом, краще - в комбайні і перемішуємо з цукром.

Тісто ділимо на шість частин, тобто у нас буде 5 шарів. Дуже тонко розгортаємо тісто. Деко змащуємо вершковим маслом і кладемо на нього перший шар тіста. Мажемо його п'ятою частиною горіхово-цукровою начинки. Процедуру повторюємо ще кілька разів, поки не закінчаться шари. Тепер можна змастити поверхню тіста вершковим маслом і розрізати пахлаву на ромби.

Запікаємо пахлаву на 35 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Далі витягуємо, змащуємо медом і знову випікаємо, але вже 7 хвилин. Пахлава над, можна подавати до столу.