Рецепт Паелья (простий рецепт) фото

Паелья (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти , Птах , Креветки , Морепродукти , Курка , Крупи , Курячі стегенця , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Солоне , Паелья
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Паелья- особисто для мене, це спогади про узбережжі Каталонії. Саме там я вперше спробувала це блюдо і закохалася назавжди в країну Іспанію і її кухню. Звичайно привезла цей простий рецепт додому.

Опис приготування:

В Іспанії паелья традиційно нудиться на чавунній сковороді, часто на ній і подається. Основними інгредієнтами класичного блюда є рис, морепродукти і овочі, але можна додавати і інші інгредієнти, які ви любите. Я вперше спробувала паелью з креветками, куркою і іспанськими ковбасками чурізо. Всі продукти дуже доступні, а чурізо можна замінити будь-якими підкопченими ковбасками. Сьогодні я розповім про простому рецепті, як приготувати таку смачну і ситну паелью.

  • Мал - 1, 5 склянки
  • Курячі бежришкі - 4 штуки
  • Креветки - 12 штук (візьміть великі королівські)
  • Помідори - 4 штуки
  • Ковбаски - 300 грам
  • Солодка паприка - 2 чайних ложки
  • Шафран - 1/4 чайних ложки
  • Зелений горошок - 150 грам (можна взяь свіжий або заморожений)
  • Курячий бульйон - 4 склянки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Курку промийте, приберіть все кістки і шкіру, має залишитися тільки філе. Обсмажте на сковороді в розігрітій олії до золотистого кольору.
2
Помідори, цибуля і часник промийте, почистіть і дрібно наріжте їх. Шафран залийте ложкою теплої води і дайте йому трохи настоятися.
3
Коли курка обжарится, дістаньте її з сковороди і відставте. Наріжте ковбаски кружечками, креветки очистіть, залишаючи хвостики.
4
В ту ж сковороду покладіть цибулю, часник і порізані кружальцями ковбаски і обсмажте до золотистого кольору протягом 5 хвилин.
5
Додайте в сковороду шафран і паприку, прогрійте протягом хвилини, щоб спеції віддали аромат і викладіть подрібнені помідори.
6
Коли помідори трохи підсмажаться і размягчатся (приблизно 5 хвилин), додайте рис, обсмажену курку і залийте бульйоном. Посоліть і поставте нудиться на середньому вогні на 20 хвилин.
7
Коли рис вбере всю рідину, додайте очищені креветки і горошок, потримайте на повільному вогні ще 10 хвилин.

Схожі рецепти