Овочевий суп з каррі
(покроковий рецепт з фото)
Крім того, що супчик, який я пропоную вам приготувати сьогодні, смачний, так він ще й робиться досить просто. Тому обов'язково збережіть собі рецепт, як приготувати овочевий суп з каррі.
В цьому супі я використовував капусту бік чой і коріандр, розумію, що ці продукти не завжди є в магазинах, тому запросто можете замінювати їх придатними, на ваш погляд, аналогами. Якщо не любите солодку картоплю, замініть його звичайним. Суп простий, але дуже смачний і ситний. Рекомендую хоча б разок спробувати приготувати!
- Рослинно масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 1 Ст. Ложка (тертий)
- Тайська паста каррі - 2 Ст. Ложки (червона)
- Солодка картопля - 1 штука (невеликого розміру)
- Капуста бік чой - За смаком (маленька; або будь-яка інша улюблена зелень)
- Бульйон - 1 літр (курячий або овочевий)
- Кокосове молоко - 370 грам
- Рибний соус - 1/2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1/2 Ст. Ложки
- Рисова локшина - 85 грам
- Червона цибуля - 1/2 штуки (для подачі)
- Вапно - 1 штука (для подачі)
- Svezhin koriandr - 1 пучок (для подачі)
- Соус чилі - - За смаком (для подачі)
Для початку підготуйте овочі для супу і подачі (опціонально). Картопля наріжте кубиками. Часник пропустіть через прес. Імбир натріть на дрібній тертці. Зелень помийте і подрібніть. Червоний цибулю тонко наріжте.
У каструлю влийте масло, додайте часник, імбир і карі пасту. Пасеруйте на середньому вогні 1-2 хвилини.
Додайте картоплю і зелень (в моєму випадку це капуста), трохи зелені залиште для подачі. Влийте бульйон. Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім вогонь зменшіть і проваріть все ще хвилин 5-7 (до м'якості картоплі).
Поки вариться суп, підігрійте воду для локшини. Як тільки закипить, закиньте локшину і проваріть її 2-3 хвилини (або відповідно до інструкції на упаковці). Потім локшину процідіть (щоб вода стекла) і відкладіть поки в сторону.
У каструлю з картоплею влийте кокосове молоко і рибний соус, всипте цукор. Розмішайте, спробуйте. Якщо треба, додайте ще рибного соусу чи цукру. Додайте залишилася зелень капусти і знову перемішайте.
Подавайте, розклавши по тарілках лапшу і затоку її супом. Прикрасьте цибулею, koriandrom (або іншою зеленню), лаймом (трохи соку можна вичавити прямо в супчик). Якщо любите гостре, додайте трохи чилі.