Овочевий омлет дієтичний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вважаєте кожну спожиту калорію, тоді до вибору страв варто поставитися особливо ретельно. Як відмінний сніданку та вечері пропоную рецепт приготування овочевого омлету дієтичного.
Овочевий омлет дієтичний в домашніх умовах можна приготувати практично з усіма овочами, які є в холодильнику. Перед вами лише один з варіантів, заслуговує вашої уваги. Це не тільки смачно, але і дуже корисно. Для літнього періоду, коли овочі в достатку, такий рецепт просто незамінний.
- Яйце - 5 штук(2 яйця і 3 білка)
- Помідор черрі - 2-3 штук
- Солодкий перець - 0.5 штуки
- Цибулина фіолетова - 0.5 штуки
- Фета - 25-35 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування овочевого омлету дієтичного досить простий. Для початку необхідно підготувати всі овочі. В даному варіанті - це фіолетова цибулина, солодкий перець, невеликий помідор і шпинат. Також при бажанні можна додати сир Фета.
2. Овочі необхідно нарізати дрібними кубиками. Шпинат вимити, просушити і трохи подрібнити. Розділити всю начинку на дві частини. Половину відправити на суху сковороду і злегка обсмажити (буквально пару хвилин, але при бажанні трішки довше).
3. Яйця вбити в невелику мисочку і збити з дрібкою солі. При бажанні додати перець і улюблені спеції.
4. Вилити яйця на сковороду і смажити омлет до готовності на повільному вогні. Такий овочевий омлет дієтичний в домашніх умовах можна приготувати також в мультиварці, зберігаючи максимум корисний вітамінів.
5. Коли омлет готовий його необхідно акуратно викласти на тарілку і розподілити другу половину начинки по всій поверхні. Додати можна також подрібненої свіжої зелені за смаком. Загорнути омлет в рулет або просто згорнути навпіл і можна подавати блюдо до столу. Це не тільки смачне, але і корисне блюдо, ідеально підходить для сніданку дітей і дорослих.