Овочевий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
На овочевому бульйоні можна готувати багато прекрасних супів. Вони будуть не настільки жирними, на відміну від м'ясних, і стануть відмінним вибором під час посту, а також коли немає часу варити м'ясо і курку.
Тільки не забудьте процідити блюдо, щоб залишився тільки смак і ніяких варених продуктів. А тепер прочитайте про те, як приготувати овочевий бульйон. Після його готовності вже можна додати зажарку, картопля, крупу або макарони. Ідеальний варіант для вегетаріанців і тих, хто поститься.
- Вода - 3 L
- Морква - 500 грам
- Пастернак - 500 грам
- Селера - 500 грам (корінь)
- Петрушка - 30 грам
- Лук-пориста - 2 штуки
- Перець духмяний - 10 штук (горошком)
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Часник - 1 штука
Пастернак помийте, почистіть і крупно наріжте.
Селера також почистіть і наріжте.
Очистіть і наріжте великими шматками морква з цибулею.
Промийте і наріжте цибулю-порей.
Всі овочі залийте водою в каструлі. Доведіть її до кипіння. Потім зменшіть вогонь.
Через 30 хвилин додайте в бульйон перець, петрушку і часник. Варіть ще 20 хвилин.
Готовий бульйон процідити від овочів.