Рецепт Овочевий бульйон фото

Овочевий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Бульйони

На овочевому бульйоні можна готувати багато прекрасних супів. Вони будуть не настільки жирними, на відміну від м'ясних, і стануть відмінним вибором під час посту, а також коли немає часу варити м'ясо і курку.

Тільки не забудьте процідити блюдо, щоб залишився тільки смак і ніяких варених продуктів. А тепер прочитайте про те, як приготувати овочевий бульйон. Після його готовності вже можна додати зажарку, картопля, крупу або макарони. Ідеальний варіант для вегетаріанців і тих, хто поститься.

  • Вода - 3 L
  • Морква - 500 грам
  • Пастернак - 500 грам
  • Селера - 500 грам (корінь)
  • Петрушка - 30 грам
  • Лук-пориста - 2 штуки
  • Перець духмяний - 10 штук (горошком)
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний горошком - 10 штук
  • Часник - 1 штука
овочевий бульйон - фото крок 1
Пастернак помийте, почистіть і крупно наріжте.
овочевий бульйон - фото крок 2
Селера також почистіть і наріжте.
овочевий бульйон - фото крок 3
Очистіть і наріжте великими шматками морква з цибулею.
овочевий бульйон - фото крок 4
Промийте і наріжте цибулю-порей.
овочевий бульйон - фото крок 5
Всі овочі залийте водою в каструлі. Доведіть її до кипіння. Потім зменшіть вогонь.
овочевий бульйон - фото крок 6
Через 30 хвилин додайте в бульйон перець, петрушку і часник. Варіть ще 20 хвилин.
овочевий бульйон - фото крок 7
Готовий бульйон процідити від овочів.

Схожі рецепти