Овочевий бульйон простий
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати овочевий бульйон простий. Для цього не потрібні навички приготування складних супів. Навіть якщо ви ніколи не готували нічого подібного, у вас не виникне труднощів.
Овочевий бульйон готується, як ви розумієте, виключно на одних овочах. Ви, звичайно, можете покласти будь-яке м'ясо (куряче, яловиче і т.Д.), але тоді це вже буде суп, Котрий, до того ж, м'ясної. А це вже зовсім інше блюдо. Але ніхто не забороняє експериментувати і робити страви на свій розсуд, як тільки ви вважаєте за потрібне! На кухні, як відомо, не повинно бути більше однієї господині. Вона панує і завідує приготуванням їжі для всієї родини. Так що вам і вирішувати!
- Пастернак - 500 грам
- Корінь селери - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Лук-пориста - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 3 штуки
- Зелень - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Вода - 3-4 літрів
Всі овочі, які ви підібрали для свого бульйону, необхідно помити і обробити. Чистим пастернак, морква і селера від шкірки.
Чистимо часник і ріпчасту цибулю. Їх можна порізати крупно або дрібно (на ваш погляд). Але пам'ятайте: крупно нарізані овочі варяться довше. Це мені на руку. Поспішати нікуди. Всі овочі нарізаємо приблизно однаковими за розміром шматочками.
Наливаємо в каструлю воду. Якщо хочете отримати більш насичений бульйон, то трьох літрів буде достатньо на цю порцію овочів. Закладаємо в ще холодну воду нарізані пастернак, селера, морква і цибуля-порей.
Доводимо овочі до кипіння, варимо півгодини на повільному вогні. Потім кладемо в бульйон ріпчасту цибулю, часник, перець горошком і лавровий лист. Варимо 10 хвилин. Після чого кладемо зелень і сіль за смаком.
Після посолки млоїмо суп хвилин 10-15. Вимикаємо і розливаємо бульйон з мисочка. Овочі можна подати окремо. В якості заправки підійдуть сметана, майонез і різні вершкові соуси. Смачного!