Рецепт Овочевий бульйон простий фото

Овочевий бульйон простий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Бульйони

Сьогодні я розповім, як приготувати овочевий бульйон простий. Для цього не потрібні навички приготування складних супів. Навіть якщо ви ніколи не готували нічого подібного, у вас не виникне труднощів.

Овочевий бульйон готується, як ви розумієте, виключно на одних овочах. Ви, звичайно, можете покласти будь-яке м'ясо (куряче, яловиче і т.Д.), але тоді це вже буде суп, Котрий, до того ж, м'ясної. А це вже зовсім інше блюдо. Але ніхто не забороняє експериментувати і робити страви на свій розсуд, як тільки ви вважаєте за потрібне! На кухні, як відомо, не повинно бути більше однієї господині. Вона панує і завідує приготуванням їжі для всієї родини. Так що вам і вирішувати!

  • Пастернак - 500 грам
  • Корінь селери - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Лук-пориста - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
  • Вода - 3-4 літрів
овочевий бульйон простий - фото крок 1
Всі овочі, які ви підібрали для свого бульйону, необхідно помити і обробити. Чистим пастернак, морква і селера від шкірки.
овочевий бульйон простий - фото крок 2
Чистимо часник і ріпчасту цибулю. Їх можна порізати крупно або дрібно (на ваш погляд). Але пам'ятайте: крупно нарізані овочі варяться довше. Це мені на руку. Поспішати нікуди. Всі овочі нарізаємо приблизно однаковими за розміром шматочками.
овочевий бульйон простий - фото крок 3
Наливаємо в каструлю воду. Якщо хочете отримати більш насичений бульйон, то трьох літрів буде достатньо на цю порцію овочів. Закладаємо в ще холодну воду нарізані пастернак, селера, морква і цибуля-порей.
овочевий бульйон простий - фото крок 4
Доводимо овочі до кипіння, варимо півгодини на повільному вогні. Потім кладемо в бульйон ріпчасту цибулю, часник, перець горошком і лавровий лист. Варимо 10 хвилин. Після чого кладемо зелень і сіль за смаком.
овочевий бульйон простий - фото крок 5
Після посолки млоїмо суп хвилин 10-15. Вимикаємо і розливаємо бульйон з мисочка. Овочі можна подати окремо. В якості заправки підійдуть сметана, майонез і різні вершкові соуси. Смачного!

Схожі рецепти