Оселедець смажена
(покроковий рецепт з фото)
Всі звикли до малосольной або свіжомороженої Оселедчик, проте пропонуємо спробувати, як приготувати оселедець смажену. І нехай рецепт вас не лякає, рибка виходить дуже смачною і ситної.
Смажений оселедець нічим не поступається, наприклад, смаженої мойві або карасем. Таку рибку можна посмажити цілком або нарізати шматочками. Вона стане відмінним доповненням до гарніру з картоплі, каші. Для любителів рибних продуктів цей рецепт стане приємним подивом. Оселедчик смачніше готувати в паніровці з сухарів або борошна.
- Оселедець - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
1. Якщо рибка заморожена, то залишаємо її розморожувати. Якщо малосоленая, то відрізаємо голову і хвіст, знімаємо шкірку і видаляємо всі нутрощі, гарненько промиваємо і витираємо паперовим рушником.
2. Оброблену рибку нарізаємо невеликими шматочками, але при бажанні можна залишати цілком. Свіжу рибу трохи присолите.
3. Борошно насипаємо в миску і обвалюють з двох сторін шматочки риби. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо трохи соняшникової олії і на розпечену сковороду викладаємо шматочки риби.
4. Обсмажуємо з двох сторін до появи золотистої скоринки. Готові шматочки перекладаємо на тарілку, смачного!