Рецепт Оселедець шматочками фото

Оселедець шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Приготування свіжої оселедця - процес зовсім нескладний, головне правильно підійти до цієї справи. Наприклад, я обожнюю варити оселедець з цибулею, виходить дуже схоже на консерви: ситно і смачно.

Опис приготування:

Приготуємо оселедець шматочками в домашніх умовах. Оселедець очищаємо і промиваємо, потім нарізаємо шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Викладаємо в каструлю цибулю і рибу, розміщуючи їх шарами. Вливаємо олію і заварений чай. Далі все разом вариться близько 2, 5 годин. В самому кінці додається перець і лавровий лист. Готову страву можна подавати з будь-якими гарнірами. Хай щастить!

  • Оселедець свіжий - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 400 грам
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Чай чорний - 2 штуки (пакетики)
  • Вода - 1, 5 склянки (окріп)
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Перець духмяний - 10 штук
  • Лавровий лист - 4 штуки
оселедець шматочками - фото крок 1
Промиваємо і очищаємо оселедець, обрізаємо голови і плавники. Нарізаємо порційними шматочками і солимо.
оселедець шматочками - фото крок 2
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
оселедець шматочками - фото крок 3
Заваріть міцний чорний чай.
оселедець шматочками - фото крок 4
У каструлю з товстим дном кладемо трохи цибулі, а зверху трохи оселедця. Таким чином викладаємо рибу і цибулю шарами.
оселедець шматочками - фото крок 5
Влийте рослинне масло.
оселедець шматочками - фото крок 6
Також вливаємо заварений чорний чай. Доводимо все до кипіння, робимо мінімальний вогонь і залишаємо вариться на 2 годину. Для 15 хвилин до кінця додайте перець і лавровий лист.
оселедець шматочками - фото крок 7
Готово!
оселедець шматочками - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти