Оселедець шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Приготування свіжої оселедця - процес зовсім нескладний, головне правильно підійти до цієї справи. Наприклад, я обожнюю варити оселедець з цибулею, виходить дуже схоже на консерви: ситно і смачно.
Приготуємо оселедець шматочками в домашніх умовах. Оселедець очищаємо і промиваємо, потім нарізаємо шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Викладаємо в каструлю цибулю і рибу, розміщуючи їх шарами. Вливаємо олію і заварений чай. Далі все разом вариться близько 2, 5 годин. В самому кінці додається перець і лавровий лист. Готову страву можна подавати з будь-якими гарнірами. Хай щастить!
- Оселедець свіжий - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 400 грам
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Чай чорний - 2 штуки (пакетики)
- Вода - 1, 5 склянки (окріп)
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець духмяний - 10 штук
- Лавровий лист - 4 штуки
Промиваємо і очищаємо оселедець, обрізаємо голови і плавники. Нарізаємо порційними шматочками і солимо.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Заваріть міцний чорний чай.
У каструлю з товстим дном кладемо трохи цибулі, а зверху трохи оселедця. Таким чином викладаємо рибу і цибулю шарами.
Влийте рослинне масло.
Також вливаємо заварений чорний чай. Доводимо все до кипіння, робимо мінімальний вогонь і залишаємо вариться на 2 годину. Для 15 хвилин до кінця додайте перець і лавровий лист.
Готово!
Смачного!