Опеньки зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу вам, як приготувати опеньки зі свининою, смачне м'ясне блюдо, яке ідеально поєднується з картопляним пюре. Ароматне і ситне блюдо на обід або на вечерю для всієї родини.
Звичайно, в це блюдо, крім опеньків, можна класти будь-які інші гриби. Однак опеньки дають приємну ніжну текстуру і дуже тонкий грибний запах, який ідеально доповнює свинину.
За бажанням в сметанний соус можете додати подрібнений кріп, який додасть страві додатковий аромат.
- Свинина - 400 грам
- Опеньки - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Свинину добре вимийте і позбудьтеся від прожилок і дрібних кісточок. Поріжте м'ясо дрібно. Посоліть і поперчіть за смаком.
Надішліть м'ясо смажитися на сковороду з рослинним маслом. Тим часом цибулю поріжте півкільцями і відправте його теж в сковороду.
Опеньки попередньо відварюємо в окропі ооколо 10-15 хвилин, потім кладемо в сковороду і смажимо 3 хвилини, слідом відправляємо сметану і борошно, все добре перемішуємо.
Накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо ще 5-7 хвилин. Потім подаємо до столу з відвареною картоплею або пюре.