Омлет з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Яйця на сніданок - це відмінний варіант живильного і смачного початку дня. Для різноманітності пропоную простий, але дуже апетитний рецепт приготування омлету з лисичками.
У класичний рецепт омлету з лисичками входить ще й цибулина, однак при бажанні можна доповнити блюдо також і іншими овочами, які є під рукою. Якщо в будинку виявилися ці смачні грибочки, тоді обов'язково варто спробувати приготувати таку страву.
- Лісіцкі - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Набір необхідних продуктів досить скромний, а рецепт приготування омлету з лисичками настільки простий, що з ним впорається навіть новачок на кухні. Яйця можна збити не тільки зі сметаною, але і з молоком, наприклад. Якщо під рукою не виявилося ні того, ні іншого, цілком можна обійтися і без них.
2. Для початку слід зайнятися грибами. Лисички ретельно промити, очистити і при бажанні подрібнити.
3. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками або тонкими півкільцями.
4. На сковороду налити трохи рослинного (можна замінити вершковим при бажанні) масла і відправити туди цибулю. Обсмажити на середньому вогні до прозорості.
5. Потім додати до цибулі грибочки і смажити, періодично помішуючи, до готовності. В середньому цей процес займе не більше 10 хвилин. Можна злегка посолити і поперчити лисички.
6. Яйця вбити в мисочку і додати трохи сметани. Віночком або вилкою збити до однорідної маси. Додати дрібку солі і при бажанні улюблені спеції.
7. Омлет можна смажити на окремій сковороді або тієї, в якій були грибочки, попередньо знявши їх і переклавши. На середньому вогні омлет необхідно довести до готовності під кришкою. При бажанні можна перевернути його акуратно. Коли яйця як слід присмажився, на одну половину викласти начинку. Залишилося тільки згорнути навпіл і омлет з лисичками в домашніх умовах готовий. Подавати блюдо можна з овочами і свіжою зеленню.