Омлет в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите омлет на сніданок? А ви пробували омлет в горщику? Якщо ще не встигли, то пропоную обов'язково приготувати цю страву вдома.
Омлет в горщику - це неймовірно проста, оригінальна і зручна в приготуванні альтернатива звичайному омлету. К тому, він виходить надзвичайно ніжним і повітряним.
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 щіпка
- Зелена цибуля - 1 щіпка
- Рослинна олія - 0.5 чайних ложки
1. Рецепт приготування омлету в горщику хороший тим, що він дуже простий. У нього можна додавати будь-які овочі або копченості та кожен раз готувати його по-різному. У миску вбити 2 яйця (з розрахунку на 1 порцію) і трохи посолити.
2. Збити міксером (або блендер) до збільшення в розмірі. Додати трохи молока і знову ретельно збити. Молоко можна замінити майонезом або сметаною.
3. Горщик змастити вершковим або рослинним маслом. Можна використовувати шматочок сала.
4. Вилити яйця в горщик. Якщо додавати овочі або копченості, то їх викласти на дно. Зверху можна присипати трохи тертого сиру. Омлет буде підніматися, так що наливати потрібно не до країв.
5. Зелену цибулю вимити і просушити. Нарізати невеликими шматочками і присипати зверху омлету. Надіслати горщик в добре розігріту духовку на 10-12 хвилин. Після того, як омлет в горщику в домашніх умовах буде готовий, йому треба дати кілька хвилин постояти, щоб він добре відійшов від стеночек горщика. Подавати можна з овочами, м'ясом або як самостійну страву на сніданок.