Олександрівський пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися і спробувати, що готували для царствених осіб? Тоді приєднуйтесь до мене і будемо готувати. Вийде дуже смачно.
Цей пиріг був приготований на честь приїзду в Гельсінкі російського царя Олександра I. І цей рецепт з тих пір не змінювався. Пиріг, на відміну від багатьох піщаних пирогів, виходить не сухим і тендітним, а дуже ніжним і просто тане в роті. Масло має бути кімнатної температури. Тісто обов'язково потримайте в холодильнику, тоді воно стане щільніше і його легше буде розкачати. Для зручності можна зробити це на папері для випічки. Пиріг готовий, коли верх стане щільним і золотистим. Помадка повинна бути не дуже густий, тоді вона буде краще наноситися на поверхню, а візерунок можна зробити повидлом або шоколадом. Смачного!
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 500 грам
- Цукор - 250 грам(230 г - тісто, 20 д - в prosloyku)
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Цедра лимонна - 1 Чайна ложка
- Ванілін - За смаком
- Варення малинове - 300 грам
- Мигдаль - 150 грам (подрібнений )
- Білки яєчні - 2 штуки
- Цукрова пудра - 300 грам
- Сік лимонний - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Збийте до пухкої маси м'яке масло і цукор.
Додайте жовтки і знову збийте.
Додайте борошно, сіль, ванілін і цедру лимона.
Швидко замісіть тісто, загорніть в поліетилен і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте тісто і розділіть його на 2 частини. Приберіть одну частину в холодильник, а іншу розкачайте на столі з борошном в прямокутник 30 з 35 см. Перекладіть на деко, застелений папером для випічки.
Змастіть його малиновим варенням.
Збийте білки з цукром до твердих піків.
Додайте мигдаль і акуратно перемішайте.
Розподіліть масу на варення.
Розкачайте другу частину тесту і накрийте першу.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин, до готовності. Вийміть, остудіть і обріжте краю.
Змішайте цукрову пудру з лимонним соком до однорідної маси.
Покрийте верх пирога помадкою і прикрасьте. Дайте повністю застигнути.
Розріжте і подавайте.
Смачного!