Рецепт Олександрівський пиріг фото

Олександрівський пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Борошно , Пшеничне борошно , Горіхи , Мигдаль
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Хочете дізнатися і спробувати, що готували для царствених осіб? Тоді приєднуйтесь до мене і будемо готувати. Вийде дуже смачно.

Опис приготування:

Цей пиріг був приготований на честь приїзду в Гельсінкі російського царя Олександра I. І цей рецепт з тих пір не змінювався. Пиріг, на відміну від багатьох піщаних пирогів, виходить не сухим і тендітним, а дуже ніжним і просто тане в роті. Масло має бути кімнатної температури. Тісто обов'язково потримайте в холодильнику, тоді воно стане щільніше і його легше буде розкачати. Для зручності можна зробити це на папері для випічки. Пиріг готовий, коли верх стане щільним і золотистим. Помадка повинна бути не дуже густий, тоді вона буде краще наноситися на поверхню, а візерунок можна зробити повидлом або шоколадом. Смачного!

  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 500 грам
  • Цукор - 250 грам(230 г - тісто, 20 д - в prosloyku)
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Цедра лимонна - 1 Чайна ложка
  • Ванілін - За смаком
  • Варення малинове - 300 грам
  • Мигдаль - 150 грам (подрібнений )
  • Білки яєчні - 2 штуки
  • Цукрова пудра - 300 грам
  • Сік лимонний - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
олександрівський пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
олександрівський пиріг - фото крок 2
Збийте до пухкої маси м'яке масло і цукор.
олександрівський пиріг - фото крок 3
Додайте жовтки і знову збийте.
олександрівський пиріг - фото крок 4
Додайте борошно, сіль, ванілін і цедру лимона.
олександрівський пиріг - фото крок 5
Швидко замісіть тісто, загорніть в поліетилен і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
олександрівський пиріг - фото крок 6
Дістаньте тісто і розділіть його на 2 частини. Приберіть одну частину в холодильник, а іншу розкачайте на столі з борошном в прямокутник 30 з 35 см. Перекладіть на деко, застелений папером для випічки.
олександрівський пиріг - фото крок 7
Змастіть його малиновим варенням.
олександрівський пиріг - фото крок 8
Збийте білки з цукром до твердих піків.
олександрівський пиріг - фото крок 9
Додайте мигдаль і акуратно перемішайте.
олександрівський пиріг - фото крок 10
Розподіліть масу на варення.
олександрівський пиріг - фото крок 11
Розкачайте другу частину тесту і накрийте першу.
олександрівський пиріг - фото крок 12
Випікайте в гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 25-30 хвилин, до готовності. Вийміть, остудіть і обріжте краю.
олександрівський пиріг - фото крок 13
Змішайте цукрову пудру з лимонним соком до однорідної маси.
олександрівський пиріг - фото крок 14
Покрийте верх пирога помадкою і прикрасьте. Дайте повністю застигнути.
олександрівський пиріг - фото крок 15
Розріжте і подавайте.
олександрівський пиріг - фото крок 16
Смачного!

Схожі рецепти