Рецепт Окунь в духовці фото

Окунь в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Окунь
Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Корисний обід, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Окунь в духовці запікається дуже швидко і просто. Ця страва неможливо зіпсувати! Риба виходить соковита, в ній мало кісток, а з рисом або картоплею вийде відмінний буденний або святковий обід.

Перед приготуванням окуня треба почистити, вибрати нутрощі, зрізати плавники. Якщо у вас немає бажання робити цього будинку, купуйте очищену рибу. Часто в місцях продажу є і послуга чищення риби за невелику додаткову плату. Поцікавтеся.

Отже, як приготувати окуня в духовці?

1. Очистіть рибу і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Просушіть зовні і зсередини паперовим рушником.

2. Зробіть часникове масло. Для цього почистіть часник, пропустіть через прес, змішайте з вершковим маслом кімнатної температури. Повинна вийде однорідна маса.

3. Селера з листочками промийте і подрібніть. Половину лимона наріжте кружальцями.

4. Рибу надріжте з двох сторін в чотирьох місцях до кістки.

5. Прорізи начините часниковим маслом.

6. Посоліть рибу всередині, вкладіть лимон і селеру.

7. Шматок фольги змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Збризніть лимоном, приправити сіллю, поперчіть, посипте приправою. Якщо залишився селера, його також викладіть.

8. Загорніть окуня в фольгу і відправляйте на деку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розгорніть верх фольги і запечіть верх ще хвилин 10.

Окунь в духовці готовий! Виберіть з фольги і подавайте з рисом, овочами або картоплею.

Смачного!

  • Окунь - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Селера, гілки з листочками - 1-2 штук
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Приправа для риби - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Перед приготуванням окуня треба почистити, вибрати нутрощі, зрізати плавники. Якщо у вас немає бажання робити цього будинку, купуйте очищену рибу. Часто в місцях продажу є і послуга чищення риби за невелику додаткову плату. Поцікавтеся.

Отже, як приготувати окуня в духовці?

1. Очистіть рибу і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Просушіть зовні і зсередини паперовим рушником.

2. Зробіть часникове масло. Для цього почистіть часник, пропустіть через прес, змішайте з вершковим маслом кімнатної температури. Повинна вийде однорідна маса.

3. Селера з листочками промийте і подрібніть. Половину лимона наріжте кружальцями.

4. Рибу надріжте з двох сторін в чотирьох місцях до кістки.

5. Прорізи начините часниковим маслом.

6. Посоліть рибу всередині, вкладіть лимон і селеру.

7. Шматок фольги змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Збризніть лимоном, приправити сіллю, поперчіть, посипте приправою. Якщо залишився селера, його також викладіть.

8. Загорніть окуня в фольгу і відправляйте на деку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розгорніть верх фольги і запечіть верх ще хвилин 10.

Окунь в духовці готовий! Виберіть з фольги і подавайте з рисом, овочами або картоплею.

Смачного!

Схожі рецепти