Окунь в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Окунь в духовці запікається дуже швидко і просто. Ця страва неможливо зіпсувати! Риба виходить соковита, в ній мало кісток, а з рисом або картоплею вийде відмінний буденний або святковий обід.
Перед приготуванням окуня треба почистити, вибрати нутрощі, зрізати плавники. Якщо у вас немає бажання робити цього будинку, купуйте очищену рибу. Часто в місцях продажу є і послуга чищення риби за невелику додаткову плату. Поцікавтеся.
Отже, як приготувати окуня в духовці?
1. Очистіть рибу і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Просушіть зовні і зсередини паперовим рушником.
2. Зробіть часникове масло. Для цього почистіть часник, пропустіть через прес, змішайте з вершковим маслом кімнатної температури. Повинна вийде однорідна маса.
3. Селера з листочками промийте і подрібніть. Половину лимона наріжте кружальцями.
4. Рибу надріжте з двох сторін в чотирьох місцях до кістки.
5. Прорізи начините часниковим маслом.
6. Посоліть рибу всередині, вкладіть лимон і селеру.
7. Шматок фольги змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Збризніть лимоном, приправити сіллю, поперчіть, посипте приправою. Якщо залишився селера, його також викладіть.
8. Загорніть окуня в фольгу і відправляйте на деку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розгорніть верх фольги і запечіть верх ще хвилин 10.
Окунь в духовці готовий! Виберіть з фольги і подавайте з рисом, овочами або картоплею.
Смачного!
- Окунь - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Селера, гілки з листочками - 1-2 штук
- Лимон - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Приправа для риби - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Отже, як приготувати окуня в духовці?
1. Очистіть рибу і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Просушіть зовні і зсередини паперовим рушником.
2. Зробіть часникове масло. Для цього почистіть часник, пропустіть через прес, змішайте з вершковим маслом кімнатної температури. Повинна вийде однорідна маса.
3. Селера з листочками промийте і подрібніть. Половину лимона наріжте кружальцями.
4. Рибу надріжте з двох сторін в чотирьох місцях до кістки.
5. Прорізи начините часниковим маслом.
6. Посоліть рибу всередині, вкладіть лимон і селеру.
7. Шматок фольги змастіть рослинною олією і викладіть рибу. Збризніть лимоном, приправити сіллю, поперчіть, посипте приправою. Якщо залишився селера, його також викладіть.
8. Загорніть окуня в фольгу і відправляйте на деку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин розгорніть верх фольги і запечіть верх ще хвилин 10.
Окунь в духовці готовий! Виберіть з фольги і подавайте з рисом, овочами або картоплею.
Смачного!