Окунь на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Приготування окуня на грилі - проста річ. Правда, тут є пару трюків. Для того, щоб риба не прилипла до грат, її добре треба змастити маслом і посолити. Температура гриля повинна бути високою.
Як приготувати окуня на грилі?
1. Рибу випатрати, чистий, зріжте плавники. Промийте рибу і зробіть в її тулуб по 3-5 надрізів до кістки з кожного боку.
2. Рибу гарненько змастіть оливковою олією і посипте сіллю. Соліть і додайте оливкового масла трохи більше, ніж ви це робите зазвичай.
3. Поки ваш гриль нагрівається до неймовірно високих температур, приготуйте соус для риби з базиліка. Блендером збийте промитий базилік, цибуля, сіль, цукор, гірчицю. Додайте оцет і збийте ще раз.
4. Повільно додайте в соус оливкова олія (3/4 склянки). Збивайте соус з маслом ще протягом 1-2 хвилин. Соус до риби готовий. Його можна зберігати в холодильнику до тижня.
5. Отже, ваш гриль нагрівся, сітка - чиста. Змастіть її рослинним маслом, покладіть на гриль і відразу ж викладайте рибу. Випікайте рибу з одного боку протягом 5-6 хвилин. Золоте правило - щоб прожарити 2, 5 см риби (в товщину) треба 10 хвилин.
6. Переверніть рибу (дуже акуратно) і смажте ще 5-6 хвилин.
Окунь на грилі готовий!
Викладіть на тарілку, полийте соусом з базиліка і подавайте.
Смачного!
- Окунь - 2 штуки
- Масло оливкове - 3/4 склянки (плюс 3 столові ложки)
- Сіль - За смаком
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Luk-salotų (пучок) - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Базилік, пучок - 1 штука
- Винний оцет білий - 1/4 склянки
1. Рибу випатрати, чистий, зріжте плавники. Промийте рибу і зробіть в її тулуб по 3-5 надрізів до кістки з кожного боку.
2. Рибу гарненько змастіть оливковою олією і посипте сіллю. Соліть і додайте оливкового масла трохи більше, ніж ви це робите зазвичай.
3. Поки ваш гриль нагрівається до неймовірно високих температур, приготуйте соус для риби з базиліка. Блендером збийте промитий базилік, цибуля, сіль, цукор, гірчицю. Додайте оцет і збийте ще раз.
4. Повільно додайте в соус оливкова олія (3/4 склянки). Збивайте соус з маслом ще протягом 1-2 хвилин. Соус до риби готовий. Його можна зберігати в холодильнику до тижня.
5. Отже, ваш гриль нагрівся, сітка - чиста. Змастіть її рослинним маслом, покладіть на гриль і відразу ж викладайте рибу. Випікайте рибу з одного боку протягом 5-6 хвилин. Золоте правило - щоб прожарити 2, 5 см риби (в товщину) треба 10 хвилин.
6. Переверніть рибу (дуже акуратно) і смажте ще 5-6 хвилин.
Окунь на грилі готовий!
Викладіть на тарілку, полийте соусом з базиліка і подавайте.
Смачного!