Рецепт Окунь на грилі фото

Окунь на грилі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Окунь
Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Приготування окуня на грилі - проста річ. Правда, тут є пару трюків. Для того, щоб риба не прилипла до грат, її добре треба змастити маслом і посолити. Температура гриля повинна бути високою.

Опис приготування:

Як приготувати окуня на грилі?

1. Рибу випатрати, чистий, зріжте плавники. Промийте рибу і зробіть в її тулуб по 3-5 надрізів до кістки з кожного боку.

2. Рибу гарненько змастіть оливковою олією і посипте сіллю. Соліть і додайте оливкового масла трохи більше, ніж ви це робите зазвичай.

3. Поки ваш гриль нагрівається до неймовірно високих температур, приготуйте соус для риби з базиліка. Блендером збийте промитий базилік, цибуля, сіль, цукор, гірчицю. Додайте оцет і збийте ще раз.

4. Повільно додайте в соус оливкова олія (3/4 склянки). Збивайте соус з маслом ще протягом 1-2 хвилин. Соус до риби готовий. Його можна зберігати в холодильнику до тижня.

5. Отже, ваш гриль нагрівся, сітка - чиста. Змастіть її рослинним маслом, покладіть на гриль і відразу ж викладайте рибу. Випікайте рибу з одного боку протягом 5-6 хвилин. Золоте правило - щоб прожарити 2, 5 см риби (в товщину) треба 10 хвилин.

6. Переверніть рибу (дуже акуратно) і смажте ще 5-6 хвилин.

Окунь на грилі готовий!

Викладіть на тарілку, полийте соусом з базиліка і подавайте.

Смачного!


  • Окунь - 2 штуки
  • Масло оливкове - 3/4 склянки (плюс 3 столові ложки)
  • Сіль - За смаком
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Luk-salotų (пучок) - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Базилік, пучок - 1 штука
  • Винний оцет білий - 1/4 склянки
Як приготувати окуня на грилі?

1. Рибу випатрати, чистий, зріжте плавники. Промийте рибу і зробіть в її тулуб по 3-5 надрізів до кістки з кожного боку.

2. Рибу гарненько змастіть оливковою олією і посипте сіллю. Соліть і додайте оливкового масла трохи більше, ніж ви це робите зазвичай.

3. Поки ваш гриль нагрівається до неймовірно високих температур, приготуйте соус для риби з базиліка. Блендером збийте промитий базилік, цибуля, сіль, цукор, гірчицю. Додайте оцет і збийте ще раз.

4. Повільно додайте в соус оливкова олія (3/4 склянки). Збивайте соус з маслом ще протягом 1-2 хвилин. Соус до риби готовий. Його можна зберігати в холодильнику до тижня.

5. Отже, ваш гриль нагрівся, сітка - чиста. Змастіть її рослинним маслом, покладіть на гриль і відразу ж викладайте рибу. Випікайте рибу з одного боку протягом 5-6 хвилин. Золоте правило - щоб прожарити 2, 5 см риби (в товщину) треба 10 хвилин.

6. Переверніть рибу (дуже акуратно) і смажте ще 5-6 хвилин.

Окунь на грилі готовий!

Викладіть на тарілку, полийте соусом з базиліка і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти