Окрошка з буряком на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите холодні супи? Тоді пропоную взяти вам на замітку дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати окрошку з буряком на кефірі. Освіжаюче, легке і апетитне блюдо.
1. Насамперед вимийте і поставте варити буряк.
2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.
3. Яйця потрібно зварити круто.
4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.
5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.
6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.
7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.
8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.
9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.
10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.
11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.
12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.
Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук
- Яйце - 4 штуки
- Огірок - 2 штуки
- Ковбаса - 300 грам
- Зелень - 1 пучок
- Вода - 1 Склянка
- Кефір - 1 літр
- Сіль - За смаком
2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.
3. Яйця потрібно зварити круто.
4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.
5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.
6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.
7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.
8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.
9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.
10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.
11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.
12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.
Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.