Рецепт Окрошка з буряком на кефірі фото

Окрошка з буряком на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Ковбаса
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На полуденок
Супи , Окрошка
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ви любите холодні супи? Тоді пропоную взяти вам на замітку дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати окрошку з буряком на кефірі. Освіжаюче, легке і апетитне блюдо.

Опис приготування:

1. Насамперед вимийте і поставте варити буряк.

2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.

3. Яйця потрібно зварити круто.

4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.

6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.

7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.

8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.

9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.

10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.

11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.

12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.

Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.


  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Огірок - 2 штуки
  • Ковбаса - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода - 1 Склянка
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль - За смаком
1. Насамперед вимийте і поставте варити буряк.

2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.

3. Яйця потрібно зварити круто.

4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.

6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.

7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.

8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.

9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.

10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.

11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.

12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.

Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.

Схожі рецепти