Рецепт Окрошка з буряком на кефірі фото

Окрошка з буряком на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Ковбаса
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На полуденок
Супи, Окрошка

Ви любите холодні супи? Тоді пропоную взяти вам на замітку дуже класний і зовсім нескладний варіант, як приготувати окрошку з буряком на кефірі. Освіжаюче, легке і апетитне блюдо.

1. Насамперед вимийте і поставте варити буряк.

2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.

3. Яйця потрібно зварити круто.

4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.

6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.

7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.

8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.

9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.

10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.

11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.

12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.

Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.


  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Огірок - 2 штуки
  • Ковбаса - 300 грам
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода - 1 Склянка
  • Кефір - 1 літр
  • Сіль - За смаком
1. Насамперед вимийте і поставте варити буряк.

2. Картопля також вимийте і не очищаючи відправте в каструльці з водою на вогонь. Після закипання приберіть вогонь і варіть до готовності.

3. Яйця потрібно зварити круто.

4. Готову буряк остудіть трохи, очистіть і натріть на крупній тертці.

5. Очистіть яйця і наріжте кубиками.

6. Вимийте, обсушити і подрібніть свіжі огірочки.

7. Картопля остудіть, очистіть і наріжте кубиками, також як і ковбасу. До речі, використовувати можна також сосиски, наприклад, або відварене м'ясо, що вам більше подобається.

8. Всі інгредієнти відправте в каструльку.

9. Додайте за смаком сіль і влийте кефір.

10. Розбавити окрошку потрібно невеликою кількістю води. А для більш тягучою консистенції можна додати пару ложок сметани, наприклад.

11. Акуратно все перемішайте. Ще раз спробуйте. За смаком можна додати перець.

12. Подрібніть свіжу зелень. Додайте в каструлю і відправте окрошку в холодильник на пару годин перед подачею.

Це відмінний варіант для спекотного літа. Та й восени або навесні цілком можна подати такий супчик на стіл для різноманітності.

Схожі рецепти