Рецепт Окрошка з буряком фото

Окрошка з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Пісні страви
На обід
Супи , Холодні супи , Окрошка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Окрошку з буряком можу їсти постійно! це - чудове перша страва (особливо - для дітей, яких треба вмовляти є), воно відмінно пробуджує апетит. Друге після нього змітають за раз!

Опис приготування:

Для окрошки з буряком я найчастіше використовую мариновану нарізану буряк. По перше, так зручніше. По-друге, таких баночок я зазвичай купую про запас, тому в моєму шафці запасів буряк можна знайти завжди. Звичайно, можна купити варений буряк або ж просто зварити.

Розповідаю, як приготувати окрошку з буряком:

1. Буряк і яйця відваріть і остудіть. Чистий. Буряк натріть на крупній тертці. Яйце просто розріжте наполовину.

2. Огірок промийте, зніміть шкірку, можна і його натерти на тертці або просто нарізати дрібними кубиками.

3. Лук промийте, просушіть, наріжте і покладіть в посуд, в якій і буде наша окрошка. До цибулі всипте сіль. Сюди ж можна закинути дрібно нарізаний кріп. Візьміть ложку і розітріть сіль і кріп з сіллю. Зелень пустить сік, наповниться сіллю, обважніє і не буде плавати зверху.

4. Всі інгредієнти змішайте, залийте кефіром. Останнім додаємо яйце. Якщо будете ділити на чотири порції, то краще яйце порізати на чотири часточки, щоб кожному дісталося.

Смачного! Окрошка з буряком готова!

До речі, якщо вважаєте за краще рідкий холодний суп, то просто розведіть окрошку кип'яченої остигнула водою. А любителям погуще рекомендую додати в суп пару ложок сметани. Мій чоловік робить так, щоб ложка"стояла" . Втім, кожному своє.

До столу окрошку на буряках подають з вареною картоплею, присипаної кропом. До речі, окрошку на буряках або холодник найчастіше готують у Литві та Білорусі. Там цю окрошку в теплу пору року їдять повсюдно.

Хай щастить!

  • Буряк - 2 штуки (можна взяти баночку натертої маринованої)
  • Огірок - 2 штуки
  • Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Кефір - 1 літр
  • Крем - - За смаком
  • Кріп - - За смаком
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
Для окрошки з буряком я найчастіше використовую мариновану нарізану буряк. По перше, так зручніше. По-друге, таких баночок я зазвичай купую про запас, тому в моєму шафці запасів буряк можна знайти завжди. Звичайно, можна купити варений буряк або ж просто зварити.

Розповідаю, як приготувати окрошку з буряком:

1. Буряк і яйця відваріть і остудіть. Чистий. Буряк натріть на крупній тертці. Яйце просто розріжте наполовину.

2. Огірок промийте, зніміть шкірку, можна і його натерти на тертці або просто нарізати дрібними кубиками.

3. Лук промийте, просушіть, наріжте і покладіть в посуд, в якій і буде наша окрошка. До цибулі всипте сіль. Сюди ж можна закинути дрібно нарізаний кріп. Візьміть ложку і розітріть сіль і кріп з сіллю. Зелень пустить сік, наповниться сіллю, обважніє і не буде плавати зверху.

4. Всі інгредієнти змішайте, залийте кефіром. Останнім додаємо яйце. Якщо будете ділити на чотири порції, то краще яйце порізати на чотири часточки, щоб кожному дісталося.

Смачного! Окрошка з буряком готова!

До речі, якщо вважаєте за краще рідкий холодний суп, то просто розведіть окрошку кип'яченої остигнула водою. А любителям погуще рекомендую додати в суп пару ложок сметани. Мій чоловік робить так, щоб ложка"стояла" . Втім, кожному своє.

До столу окрошку на буряках подають з вареною картоплею, присипаної кропом. До речі, окрошку на буряках або холодник найчастіше готують у Литві та Білорусі. Там цю окрошку в теплу пору року їдять повсюдно.

Хай щастить!

Схожі рецепти