Окрошка з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Окрошку з буряком можу їсти постійно! це - чудове перша страва (особливо - для дітей, яких треба вмовляти є), воно відмінно пробуджує апетит. Друге після нього змітають за раз!
Для окрошки з буряком я найчастіше використовую мариновану нарізану буряк. По перше, так зручніше. По-друге, таких баночок я зазвичай купую про запас, тому в моєму шафці запасів буряк можна знайти завжди. Звичайно, можна купити варений буряк або ж просто зварити.
Розповідаю, як приготувати окрошку з буряком:
1. Буряк і яйця відваріть і остудіть. Чистий. Буряк натріть на крупній тертці. Яйце просто розріжте наполовину.
2. Огірок промийте, зніміть шкірку, можна і його натерти на тертці або просто нарізати дрібними кубиками.
3. Лук промийте, просушіть, наріжте і покладіть в посуд, в якій і буде наша окрошка. До цибулі всипте сіль. Сюди ж можна закинути дрібно нарізаний кріп. Візьміть ложку і розітріть сіль і кріп з сіллю. Зелень пустить сік, наповниться сіллю, обважніє і не буде плавати зверху.
4. Всі інгредієнти змішайте, залийте кефіром. Останнім додаємо яйце. Якщо будете ділити на чотири порції, то краще яйце порізати на чотири часточки, щоб кожному дісталося.
Смачного! Окрошка з буряком готова!
До речі, якщо вважаєте за краще рідкий холодний суп, то просто розведіть окрошку кип'яченої остигнула водою. А любителям погуще рекомендую додати в суп пару ложок сметани. Мій чоловік робить так, щоб ложка "стояла" . Втім, кожному своє.
До столу окрошку на буряках подають з вареною картоплею, присипаної кропом. До речі, окрошку на буряках або холодник найчастіше готують у Литві та Білорусі. Там цю окрошку в теплу пору року їдять повсюдно.
Хай щастить!
- Буряк - 2 штуки (можна взяти баночку натертої маринованої)
- Огірок - 2 штуки
- Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Кефір - 1 літр
- Крем - - За смаком
- Кріп - - За смаком
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Розповідаю, як приготувати окрошку з буряком:
1. Буряк і яйця відваріть і остудіть. Чистий. Буряк натріть на крупній тертці. Яйце просто розріжте наполовину.
2. Огірок промийте, зніміть шкірку, можна і його натерти на тертці або просто нарізати дрібними кубиками.
3. Лук промийте, просушіть, наріжте і покладіть в посуд, в якій і буде наша окрошка. До цибулі всипте сіль. Сюди ж можна закинути дрібно нарізаний кріп. Візьміть ложку і розітріть сіль і кріп з сіллю. Зелень пустить сік, наповниться сіллю, обважніє і не буде плавати зверху.
4. Всі інгредієнти змішайте, залийте кефіром. Останнім додаємо яйце. Якщо будете ділити на чотири порції, то краще яйце порізати на чотири часточки, щоб кожному дісталося.
Смачного! Окрошка з буряком готова!
До речі, якщо вважаєте за краще рідкий холодний суп, то просто розведіть окрошку кип'яченої остигнула водою. А любителям погуще рекомендую додати в суп пару ложок сметани. Мій чоловік робить так, щоб ложка "стояла" . Втім, кожному своє.
До столу окрошку на буряках подають з вареною картоплею, присипаної кропом. До речі, окрошку на буряках або холодник найчастіше готують у Литві та Білорусі. Там цю окрошку в теплу пору року їдять повсюдно.
Хай щастить!